Bilgisayara Kola Dokuldu

Rulbul

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar kola içiyordum elimde biraz ıslaktı bardak elimden kayıp kasanın üstünde duştu 200 ml kadar.
hemen kapattım kasayı ters çevirdim.Ekran Kartını söktüm temizledim geri taktim açıldı.Sonra Kapattım Psu nun üstünü sildim sonra pc yi açtım hay açmaz olaydım :) cpu güç kablosunun olduğu yerin biraz yanindaki chipden yangın cıktı yaklaşık 20 cm yukarı alev çıktı hemen elektriği kestim.Şimdi cpu güç kablosunu takınca aynı olay oluyor ama takmassam pc calısıyor ama ekrana görüntü yok her fan çalışıyor. Simdi ne yapacağımı bilmiyorum büyük ihtimaller anakart gitti. işlemci ve ekran kartından şüpeleniyorum.Şuan pc acık sadece fan lar donuyor duruyor cpu güç kablosu takılı değil.

NOT: Anakart gigabyte ga 990 fxa ud-5
işlemci: fx 8350
ekran kartı gigabyte gtx760
soğutucu: hyper 212 evo

Geçmiş olsun öncelikle. Keşke ama keşke tamamen kuruyana ve temizlenesiye kadar hiç takmamış olsaydınız. Nemli ortama elektrik verilmez. Tamamen kurumasını bekleyip bir kontak spreyi edinip onunla her yerini güzelce temizlemeniz gerekirdi. Tüm güçleri acilen sökün, elektrik ile hiç bir bağlantısını bırakmayın kasanın. Bir kontak spreyi alıp her yere güzelce sıkıp kuru bir bez ile temizleyin. Tamamen temizlendiğine emin olduktan sonra tekrar takın deneyin. Yine aynısı olursa bileşenleri tek tek test edip sağlam parçaları ayırın.

Geçmiş olsun. Keşke tamamen kurutup iyice temizledikten sonra açsaydınız. Büyük ihtimal ile anakart ve işlemcide sorun olmuştur. Sadece 1 parça giderse ucuz atlatmış olursunuz.

Valla Şuan elim titiyor ve bunları babama nasıl soğleyecimi düşünüyorum.:) inşallah sadece anakartdadır yoksa en az 1000 tl ye yakın masraf çıkaçak

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı