Bilgisayara kurulum yapmadan nasıl Ubuntu kurulabilir?

FelixTheDev

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı
Selam. Ubuntu hastasıyım ve kullanmak istiyorum ama bilgisayarıma yükleyemiyorum. Önemli bilgilerim var ve yedeklemek istemiyorum elimde yeni bir 512 GB M.2 SSD ve 64 GB bir USB var. ChatGPT ile biraz konuştum ve Persistent Live USB diye bir şey olduğunu gördüm. Bileniniz varsa nasıl yapıldığını söyleyebilir mi?

Boş ise NVMe SSD ona kurulum yapsanız? Daha hızlı ve daha performanslı olur.

2 adet USB kullanarak birinden kuruluma girip diğer USB'ye kurulum yapabilirsiniz.

Tek USB varsa kurulum yapmadan kullanmaya girersen dosyaların kaydedilmeyecek, her yeniden başlattığında sıfırlanacak.

2 adet USB kullanarak birinden kuruluma girip diğer USB'ye kurulum yapabilirsiniz.

Tek USB varsa kurulum yapmadan kullanmaya girersen dosyaların kaydedilmeyecek, her yeniden başlattığında sıfırlanacak.

ChatGPT ile bir şeyler yazdırıyoruz ama hayırlısı.

Boş ise NVMe SSD ona kurulum yapsanız? Daha hızlı ve daha performanslı olur.

Hocam Windows'a ayarladım ve geldiği gün doldu zaten

Diskin tamamını vermen daha iyi olabilirdi, o şekilde kullanmanı önermem bu arada. USB'ye direkt olarak kurman veri kaybı yaşamaman için daha garanti bir çözüm.

Diskin tamamını vermen daha iyi olabilirdi, o şekilde kullanmanı önermem bu arada. USB'ye direkt olarak kurman veri kaybı yaşamaman için daha garanti bir çözüm.

USB'ye kuruyorum zaten hocam? Anlamadım ne dediğinizi.

USB'ye kuruyorum zaten hocam? Anlamadım ne dediğinizi.
Kurulum diskini yazdırıyorsunuz hocam. Kurulmamış, test sistemini kullanıyor olacaksınız USB'yi taktığınız zaman. O şekilde bazı uygulamaları açamaz, kullanıcı hesabı bile oluşturmakta sorun yaşarsınız. Güvenli de olmaz. O yazdırdığın üzerinden 2. bir USB'ye kurulum yapmalısın.

Kurmuş olmak için yapmanız gereken:

Bilgileri yedekle, bu stresle normal islemler bile bas agrisi yapar

Sonrasinda zaten 50-100 GB alana kurup takilirsin. Ekstra USB alip ona kuracagina ya cloud a ya da ext drive a yedekleme yapmalisin.

Böyle bir yerde takıldım. Ön yükleyici kurulumunda USB belleğim gözükmüyor

Dosya Ekleri

• 17381490426553229811932748643262.jpg
    233,1 KB · Görüntüleme: 12
Çünkü 2. bir USB takıp kurulumda onu seçmen lazım. Kurulum diskini başlattığın USB'ye kurulumu yapamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…