Bilgisayara MC sunucusu kurulur mu?

burakbcr

Decapat
Daha fazla  
Kardeşimle birlikte oynamak için sunucu kurmak istiyorum kendi bilgisayarıma. Hep açık kalmayacak, sadece oynarken açık bırakacağım. Modlu falan değil düz Survival. Bilgisayara bir zararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşimle birlikte oynamak için sunucu kurmak istiyorum kendi bilgisayarıma. Hep açık kalmayacak, sadece oynarken açık bırakacağım. Modlu falan değil düz Survival. Bilgisayara bir zararı olur mu?

Mantıksız ve performanssız olur, donanımı yorar. VDS kiralamak daha mantıklı.

Sorun olmaz. Zaten iki kişi gireceksiniz. Ama eğer eklenti filan kurmayacaksanız normal dünya oluşturup yerel ağda yayınlama yapmanız daha mantıklı olabilir. Eğer siz oynamıyorken kardeşinizin girmesi için yapacaksanız ve oyunu açık bırakmak istemiyorsanız uygun olabilir.

Hem sunucu hem Minecraft bilgisayarınızı zorlayabilir.
Zaten tek oyunculuda bile oyunun içine gömülü olarak bir sunucu çalıştırıyor. Yine aynı sunucu mantığında çalışıyor ama diğer oyuncuların bağlanması için bir izin bulunmuyor. Yerel ağda paylaş dediğinizde bir anda sunucuyu açabilmeniz de bu yüzden zaten. Vanilla server çalıştırdığı zaman ekleyeceği artı yük, kendi girdiği oyunda sunucu çalışmayacağı için o kadar fazla olmaz.

Mantıksız ve performanssız olur, donanımı yorar. VDS kiralamak daha mantıklı.
Evinde sunucu hizmeti vereceğini söylememiş, sadece bir tane uygulama çalıştıracak. İki kişinin girdiği bir sunucunun bilgisayara zararı da olmaz yükü de olmaz. Raspberry Pi 3 üzerinde bile çalıştırabilirsiniz.

Son düzenleme:
Zaten tek oyunculuda bile oyunun içine gömülü olarak bir sunucu çalıştırıyor. Yine aynı sunucu mantığında çalışıyor ama diğer oyuncuların bağlanması için bir izin bulunmuyor. Yerel ağda paylaş dediğinizde bir anda sunucuyu açabilmeniz de bu yüzden zaten. Vanilla server çalıştırdığı zaman ekleyeceği artı yük, kendi girdiği oyunda sunucu çalışmayacağı için o kadar fazla olmaz.
Böyle düşünmemiştim, düzelttiğiniz için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı