Bilgisayara mikrofonlu kulaklık takmak

Merdo

Hectopat
Kolay gelsin arkadaslar. Gigabyte z87x oc anakartım var. Windows 7 kurulu pc de. Kulaklığı taktığım zaman kulaklıktan ses alıyorum. Ama hiçbir şekilde pc kulaklığın mikrofonunu tanımıyor. Baska kulaklıklardada aynı problem oldu. Kulaklığı yeşil yuvaya taktığımda sadece Headphone olarak algılıyor. Ses ayarlarından Sounda girdiğimde Mikrofon için Not Plugged İn yazar. Ne yapmam gerekiyor?

PC mimarisinde 3.5mm girişleri 2 kademelidir. Yani içinde hem mikrofon hem de kulaklık olan 3 bağlantılı jakları takamazsın. Telefonlarda var bu özellik.

Mikrofon kullanmak istiyorsan mikrofon takmalısın ayrıca. ya da kulaklığın mikrofon kablosu varsa onu da takmalısın.

Recep bey merhaba. MSI B450M'a Pro Max anakartım var ve geçenlerde kasamın önünde bulunan kulaklık girişine, mikrofonu bulunan bir kulaklık taktım ve oyunlarda sesli olarak iletişim kurabildim mi aslında bilmiyorum. Fakat tek giriş ile hem kulaklığı ve mikrofonu bağlayabilir miyiz? Bunu sormamın sebebi cevabınızın üstünden zaman geçmiş belki teknoloji ilerlemiştir ve bu garip durum ortadan kalmıştır diye soruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…