Bilgisayara nasıl format atılır?

k.murat53

Centipat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Bilgisayar her açtığımda siyah ekranda kalıyor, Windows lisans süresi doldu, format atmak istiyorum, format hakkında bildiklerim.

1. En az 8 GB flashbellek.
2. Windows ISO indir.
3. Rufus indir.
Şimdi ben bu bilgisayarı nasıl format menüsüne sokacağım veya foramttan sonra DLL dosyalarını kurmama gerek var mı? Ekran kartı sürücülerini Aygıt Yöneticisi'nden kursam yeterli mi, Windows 10 kuracağım, 16 GB RAM Intel i5 2400 işlemcim Intel HD 2000 ekran kartım var ve format sırasında bir sıkıntı çıkarsa diye korkuyorum, BIOS'u pek bilmiyorum, bana güzelce anlatırsanız sevinirim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 için sıkıntı yaratacak bir donanım gerekliliği yok (örneğin TPM 2.0 olmazsa kuramazsınız gibi) ancak performans sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Kasabilir.

Format menüsü dediğiniz USB'ye boot etmek oluyor. Anakartınız için boot menüsüne nasıl girilir internetten marka ismiyle araştırın. Bilgisayar açılırken öğrendiğiniz boot menüsü tuşuna menü açılana kadar basıp bırakmanız gerekecek. Sonrasında Windows 10'u kuracaksınız. Kurulum seçenekleri hiç kompleks değil. Sadece nereye kurulmasını istediğini sorduğunda doğru diski seçmeye özen gösterin yoksa verilerinizi kaybedersiniz. Ve unutmayın kurduğunuz diskteki/bölümdeki tüm veriler silinecek. Veri kaybı dışında bir sıkıntı yaşamazsınız. Kurulum sonrasında da ekran kartı sürücüleri için AMD'yse AMD'nin sitesinden, nVidia'ysa nVidia'nın sitesinden sürücüleri bulabilirsiniz.

Eğer ben bir rehber takip etmek isterim derseniz Recep Baltaş'ın Technopat format rehberine bakabilirsiniz tabi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer daha güncel bir anlatım isterseniz yine kendisinin yeni platformundaki güncel videolarına bakabilirsiniz.

Yükleme medyası oluşturup da yapabilirsin. Ben öyle yapıyorum çünkü Rufus ile yaparken bazen sorunlar çıkabilir. Format sonrası ağır kasma olabilir güncellemeleri yapmayı unutma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı