Teşekkürler hızır gibi yetiştiniz tam da foruma yazıyordum. Ventoy'dan sonra 16 GB flash bellek boş alanı kayboldu 32 GB taktım yine aynı durum ISO'yu içine atamadım FAT32'yi NTFS yaptım aynı sorun, Secure Boot kapattım düzeldi.
Belenaetche USB'ye yazma işlemi bitti ama flash bellek okumadı Windows yine de PC'ye takıp boot yapmak istedim oda görmedi biçimlendirdim Ventoy'u deniyorum
Düzeltme: Herkese teşekkürler sonunda boot oldu.
Ne yaptıysam Windows gibi işletim sistemi ve depolama partision oluşturup devam edemedim komple sildim hard diski şu an kurulum devam ediyor. Tek partision olarak
Not: Kendimi çok kötü hissediyorum o kadar kurulum bekleyip, gerekli işlemleri yapıp kurdum sandığım hatta biraz kullandığım sonra da kurabildim mi diye yeniden başlattığım PC de portable boot olarak çalışması büyük hayal kırıklığı oldu Windows sapa sağlam duruyor denemeye devam
Hatamı buldum partision format biçimini seçmeyince kuruluma devam ediyor ama kurmuyor öğrencem yavaş yavaş Şunu anladım Windows otomatik vites araç gibi lunix manuel araç gibi
İllaki kurulum rehberleri vardır forumda ya da daha detaylı anlatım olarak belki farklılık olur diye tek tek yaşadığım sorun ve düzeltmeleri yazarak ilerliyorum
Bu konudan devam edeyim;
Windows 11 12 GB yer kaplarken ubuntunun 25 gb yer kaplamasının nedenini çok merak ediyorum açıkçası, tabiki kurulum yapıp kıyaslama değil, google a sordum
ubuntuda gerekli programlar varsa boyut normal tabiki ama sadece işletim sistemi olarak düşünürsek çok fazla bence