Bilgisayara nasıl Linux kurulur?

bygold007

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba;

Bilgisayarıma Linux dağıtımlarından birini kurmak istiyorum. Önceliğim Ubuntu (Linux konusunda hiçbir bilgim yok). Rufus ile flash belleğe ISO'yu yazdırıyorum. Boot ediyorum. Tam kurulum aşamasına geçmesi gereken veya ön yükleme yapması gereken yerde (Windows'a göre) GRUB yazısı çıkıyor ve siyah imleç yanıp sönüyor. Uzun süre beklesem de durum değişmiyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şimdi ise Pardus indiriyorum, bir de onda deneyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
UEFI olmaması engel değil.
USB belleğe nasıl yazdırdın?
Rufus ile MBR olarak şimdi ventoy indiriyorum

Ventoyda iso yazdırma kısmını bulamadım, balenaEtcher-2.1.4 indirdim hazırlıyorum şuan flashı

Son düzenleme:
Rufus ile MBR olarak şimdi Ventoy indiriyorum.

Ventoy'da ISO yazdırma kısmını bulamadım, balenaEtcher-2.1.4 indirdim hazırlıyorum şu an flashı.
Ventoy'u USB belleğe kuracaksın. Sonra .ISO uzantılı dosyayı USB'nin içine atıcan.
Ventoy diğerlerinden farklı çalışır.

Son düzenleme:
Ventoy'u USB belleğe kuracaksın. Sonra. ISO dosyalı dosyayı USB'nin içine atıcan.
Ventoy diğerlerinden farklı çalışır.
Teşekkürler belenaetcher dosya doğrulaması yapıyor yine sorun yaşarsam ventoy ile tekrar denerim

Ventoy için SB kapatın.

Teşekkürler hızır gibi yetiştiniz tam da foruma yazıyordum. Ventoy'dan sonra 16 GB flash bellek boş alanı kayboldu 32 GB taktım yine aynı durum ISO'yu içine atamadım FAT32'yi NTFS yaptım aynı sorun, Secure Boot kapattım düzeldi.

Belenaetche USB'ye yazma işlemi bitti ama flash bellek okumadı Windows yine de PC'ye takıp boot yapmak istedim oda görmedi biçimlendirdim Ventoy'u deniyorum

Düzeltme: Herkese teşekkürler sonunda boot oldu.

Ne yaptıysam Windows gibi işletim sistemi ve depolama partision oluşturup devam edemedim komple sildim hard diski şu an kurulum devam ediyor. Tek partision olarak

Not: Kendimi çok kötü hissediyorum o kadar kurulum bekleyip, gerekli işlemleri yapıp kurdum sandığım hatta biraz kullandığım sonra da kurabildim mi diye yeniden başlattığım PC de portable boot olarak çalışması büyük hayal kırıklığı oldu Windows sapa sağlam duruyor denemeye devam

Hatamı buldum partision format biçimini seçmeyince kuruluma devam ediyor ama kurmuyor öğrencem yavaş yavaş Şunu anladım Windows otomatik vites araç gibi lunix manuel araç gibi
İllaki kurulum rehberleri vardır forumda ya da daha detaylı anlatım olarak belki farklılık olur diye tek tek yaşadığım sorun ve düzeltmeleri yazarak ilerliyorum

Bu konudan devam edeyim;
Windows 11 12 GB yer kaplarken ubuntunun 25 gb yer kaplamasının nedenini çok merak ediyorum açıkçası, tabiki kurulum yapıp kıyaslama değil, google a sordum

ubuntuda gerekli programlar varsa boyut normal tabiki ama sadece işletim sistemi olarak düşünürsek çok fazla bence

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-16 222137.jpg
    28,8 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…