Bilgisayara Ne Sıklıkla Format Atılmalı?

Seiko256

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bilgisayarımın hızlı kalması ve performansının düşmemesi için düzenli temizlemek haricinde format da atmalı mıyım ? Evet ise kaç ayda bir ? Ya da atmam çok şart mı performans açısından ? 700 GB oyun var ve bu bir hayli zor oluyor.

İlk aldığımdan beri atmadım düzenli bakımını yapıyorum sistemin bir problem göremedim daha.

Kaç ayda bir diye durum yok sana bağlı , bilgisayarında kötü amaçlı yazlım varsa,performansda çok azalma varsa atabilirsin .

Bilgisayarında gereksiz şeylerle doluysa ve uğraşmak istemiyorsan at. Durduk yere format atmanın bir anlamı yok.

Son kullanıcı gibi haraket edip bilgisayarınızda en iyi ihtimalle (orjinal) oyun oynayıp, ara sıra word üzerinde ödev hazırlayıp, youtube üzerinden komik videolara bakıyorsan. Sisteme uzun süre format(8 - 12 ay) atmadan bekletebilirsin. Fakat sürekli farklı programlar kurup siliyorsan, son kullanıcının kullanacağı ürünleri üretmeye çalışıyorsan 3-4(veya daha az) ayda bir olmak üzere format atmayı düşünmelisin.

Windows saçma sapan hatalar vermeye başlayınca yada temizlenemeyen bir virüs olunca direk yeniden kurarım makineyi, USB ile Windows 10 kurmak maksimum 10 dakika zaten.

Format bilgisayarınızın belleklerinden yer, fazla format atarsan erken yıpranır. Virüs girmedikçe kesinlikle format atmayın derim.

Format çöp dosya çok dolduğunda veya antivirüsün silemediği virüslerde vs gereklidir. Eğer yavaşlama kasma CPU GPU RAM HDD kullanımları normal ise çok da gerekli değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…