Bilgisayara sıvı teması olduktan 1 ay sonra sistemde sorun olur mu?

KruzerBlade

Picopat
Daha fazla  
1 ay oldu çalışmasında sorun yok, fakat fandan bir de kasanın içinden(nereden olduğunu kestiremedim) zzz bzzz sesler geliyor çözemedim. Bu saatten sonra bozulma ihtimali falan kalmış mıdır? Teşekkürler.

1 ay oldu çalışmasında sorun yok, fakat fandan bir de kasanın içinden(nereden olduğunu kestiremedim) zzz bzzz sesler geliyor çözemedim. Bu saatten sonra bozulma ihtimali falan kalmış mıdır? Teşekkürler.

Zaten öyle olur sıvı teması genelde kısa devre yapmaz çünkü tuzlu su dökmediğin sürece su iletken değildir ama yüzeye bağlanan komponentlerin bağlantı noktalarında paslanmaya yol açar yani anakartın içindeki yerleri çürütür bu sonradan sıkıntıya yol açabilir.

Bilgisayarı servise yollamış mıydınız? Eğer yollamadıysanız ya da içerisini açıp müdahale etmediyseniz oksitlenme olmuştur ve hasar oluşturur.

Bunu sormak yerine kasanın içini açıp baksanız daha mantıklı olmaz mı?
Bir şey gözükmüyor hocam.
Ne gibi bir sorun hocam?
Bilgisayarı servise yollamış mıydınız? Eğer yollamadıysanız ya da içerisini açıp müdahale etmediyseniz oksitlenme olmuştur ve hasar oluşturur.
Yollamadım ve müdahale de bulundum fakat sistem toplama hocam. Çalışmasına etkisi olur mu hocam? Olmuyorsa sıkıntı yok benlik.

Bilinmez hocam kimse garanti veremez. Ayrıca yaşadığınız ses coilwhine sorunu olabilir ya da en basit fandan geliyordur.
Hocam fandan gelen ses bildiğimiz fan sesi, motoruyla alakalı yani fakat nereden geldiğini tam olarak çözemediğim ses, zzzbzzz tarzı sesler veriyor, bildiğim/anladığım kadarıyla coil whine sesi değil.

Bir şey gözükmüyor hocam.

Ne gibi bir sorun hocam?

Çalışmasına etkisi olur mu hocam? Olmuyorsa sıkıntı yok benlik.

Cihazın anakartına bağlanan komponentlerin bağlantı noktalarındaki lehimler bak bazıları BGA (yüzey montaj teknolojisi) ile bağlanmıştır göremezsin bağlantılar altındadır ama bazıları direkt lehimlenmiştir lehimlerin yanında oksitlenme olup olmadığına bak bir de bu tip sesler genelde güç bölümünden gelir güç bölümünün oradaki birleşenlere iyice bak bir oksitleneme var mı diye.

Bilinmez hocam kimse garanti veremez. Ayrıca yaşadığınız ses coilwhine sorunu olabilir ya da en basit fandan geliyordur.
Hocam bu arada PC'de BurnInTest adlı uygulamayla testten geçirdiğim zaman tüm parçalar complete alıyor. Yani bildiğim kadarıyla arıza bilgisi veriyor ve teste sokuyor parçaları. Bir sıkıntı göstermiyor. Bundan sonra PC'nin günün birinde gidip gitmeyeceğini anlayamam mı?
Hocam söylemeyi unutmuşum, sıvının gidebileceği tek yer hesaplamalarıma göre PSU'ya gidebilir (yani gittiyse PSU'ya gitmiştir ve gidebileceği tek yerin PSU olduğu kesin).

Hocam o tarz test programları sistemin stabilitesini ölçer ama ileride size sorun çıkarıp çıkarmayacağını söyleyemez maalesef. Cihazın kartına yani devre bağlantı noktalarına, güç ünitelerine falan bakılması gerekiyor. Benim tavsiyem servise gönderin, yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın --- Ekleme: hocam ben yorumlarımı notebook farz ederek yazdım kusura bakmayın. Ama genede sistemin sökülüp anakartına bakılması gerekiyor söylediklerimin bir çoğu hala geçerli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…