Bilgisayara sıvı teması olduktan 1 ay sonra sistemde sorun olur mu?

KruzerBlade

Picopat
Daha fazla  
1 ay oldu çalışmasında sorun yok, fakat fandan bir de kasanın içinden(nereden olduğunu kestiremedim) zzz bzzz sesler geliyor çözemedim. Bu saatten sonra bozulma ihtimali falan kalmış mıdır? Teşekkürler.

Hocam birinden duymuştum PSU 200W güç falan boşaltabilirmiş? PSU'yu söküp açsam çarpılma durumu söz konusu olabilir mi, ya da ihtimali?

Hocam, dökülen sıvının gidebileceği tek yer PSU. Zaten az bir şey döküldü, gittiği de kesin değil ama ben seslerden dolayı gittiğini düşünüyorum.
Sıvı teması ilk vuruşta öldürmezse, zamanla komponentleri ve PCB'yi çürütür zaten. oksitlenme bir kere başlarsa zamanla yayıla yayıla büyür. Bir noktadan sonra cihaz gözlerini yumar.
Hocam oksitlenme olup olmadığını anlayabilir miyim? PSU'yu sökersem çarpılma ihtimalim falan var mı(güçte değilken) ?

Hocam birinden duymuştum PSU 200W güç falan boşaltabilirmiş? PSU'yu söküp açsam çarpılma durumu söz konusu olabilir mi, ya da ihtimali?

Evet kapasitörlerin içinde elektrik olabilir bunun için önce güç kaynağının güçünü kesin ve kasanın dışında bir gün kalsın içindeki güç büyük oranda boşalmış olacaktır en azından sizi öldürecek kadar güç kalmayacaktır ama gene de dikkatli olun güç kaynağınızı kısa devre ile bozabilirsiniz açarken iletken aletler kullanmamaya özen gösterin.

Aman dikkatli olun hocam sorumluluk kabul etmiyorum bu işi bilen birinede baktırabilirsiniz.

Hocam bilgisayarcıya götürdüğümde, çalışıyorsa bir şey olmamıştır/girmemiştir diyor Ben tatmin olmayıp burada açayım dedim birde, sonuçta "bilgisayarcı"

Hocam bilgisayarcıya götürdüğümde, çalışıyorsa bir şey olmamıştır/girmemiştir diyor Ben tatmin olmayıp burada açayım dedim birde, sonuçta "bilgisayarcı"
Gelen ses su ile alakalı değildir büyük ihtimalle siz yeni keşfetmişsinizdir. Ama PSU su kaçma gibi olsaydı anında kısa devre olur psu yanardı. Anakarta gelmediğine eminseniz sorun olacak bir şey yoktur merak etmeyin. Ayrıca duyduğunuz sesi paylaşabilirseniz ne sesi olduğu hakkında yorum yapabiliriz.

Hocam o ses her zaman olmuyor ve bayağıdır da gelmiyor (1hafta falan). Bu arada yardım ettiğiniz ve etmeye devam ettiğiniz için gerçekten çok ama çok teşekkür ederim. CPU fandan grrr tarzı bir ses geliyor, fanı çıkarıp çevirdiğimde de geliyor (yani motorla, pervanenin köküyle falan alakalı bence). Bunun nasıl olduğunu da anlamadım açıkçası. Sanıyorum ki bu olaydan sonra oldu. Ayriyeten nereden geldiğini çözemediğim zzzz bzzz tarzı değişik sesler var işte ki onlarda bayağıdır gelmiyor. Ama aynen okuduğunuz gibi 3 aşağı 5 yukarı; zzz bzzz. cw örnek sesleri dinledim cw olmaması gerekiyor benim anladığım kadarıyla. Tekrardan teşekkürler.

Rica ederim ne demek! Fandan gelen ses "rattling" sesi olabilir ve suyla ilgili değildir. Ama diğer tarif ettiğiniz sesi duymadan bir fikir veremem. Ama fanları durduruyorsanız ve ses gelmeye devam ediyorsa, gelen ses büyük ihtimal ya GPU'dan ya da PSU'dan gelen CW sesidir aksi taktirde kasada ses yapacak tek şey varsa HDD sesidir.

SSD kullanıyorum hocam, HDD yok. Şimdi o halde şu durumda bir şey yoktur diyorsunuz anladığım kadarıyla ?

SSD kullanıyorum hocam, HDD yok. Şimdi o halde şu durumda bir şey yoktur diyorsunuz anladığım kadarıyla ?
Tarif ettiğiniz bilgisayarcı gibi olmak istemem ama anlattığınıza göre bir şey yok. Ama bence en azından sökülüp parçaların kontrol edilmesi ve tekrar toplanması sizin için daha sıkıntısız olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…