Bilgisayara sıvı teması sonrası ne yapılmalı?

Buta

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayara ben evde değilken çamaşır makinesinden kirli suyu dökülmüş. Annem bilgisayarı anakartın yüzü yere bakacak şekilde çevirmiş hemen ama akşama kadar öyle kalmış. Eve geldiğimde parçaları tamamen söküp saç kurutma makinesinin soğuk ayarında kuruttum. Yalnız işlemciyi çıkartmam mümkün değildi çünkü alyanım yok. Tekrar birleştirdiğimde ise bilgisayar açılmadı. PSU'yu kontrol ettim çalışıyor fakat anakart güç almıyor PSU'dan. 2 gündür yerde yatıyor bilgisayar hala açılmıyor. Ne yapmalıyım?

Ekran kartının içini kontrol edin. Anakartin bütün pinlerini kontrol edin. Su var ise kuru bez ile silin. Belki Ekran kartının içine su gelmiştir.

Ekran kartının içini kontrol edin. Anakartin bütün pinlerini kontrol edin. Su var ise kuru bez ile silin. Belki Ekran kartının içine su gelmiştir.
Ekran kartını çıkartıp açmayı denediğimde de açılmamıştı. Ana karttada gözle görebildiğim bir ıslaklık yok. Zaten dakikalarca kuruttum. Şüphem işlemci pinlerinin arasına kaçmış olabileceği.

Çok zor ama olabilir. Belki 1 gün daha bekleseniz düzelir buharlasitigi için. Statik elektrik de bulaştırmis olabilir. Ramlari söktünüz mu?

Ram slotlarinda bir şey var mı? Bir de RAM ve ekran kartı pinlerini silgi ile silip tekrar takın. Olmaz ise, tek yol tamir
Ramlerle alakası yok. Anakart ramsiz de ışık verir fan çalıştırır. Cpu power kablosunu takmadan atx power kablosunu gevşek bi şekilde değdirdiğimde anakartın ışığının yanıp söndüğünü ve fanların her ışık yandığında azıcık hareket ettiğini gördüm. Cpu power takılıyken hiçbir tepki vermiyor buna. Bu yüzden orada bi kısa devre olabileceğini düşünüyorum.

Cpu power kablosu takılıyken de oluyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…