Bilgisayara sızıldıktan sonra ne yapılmalı?

SPINJIRO

Centipat
Daha fazla  
Bir hafta önce Discord hesabımdan arkadaşlarıma 50 dolar Steam Link'i atıldı şifremi değiştirdim bende. Bugünde Steam puan dükkanından birkaç kişiye hediye gönderilmiş ticket atıp puanlarımı geri aldım şifre değiştirdim Gmaillerime de aynısını yaptım. Bu nasıl oluyor bilgisayarıma mi sızıldı? Format mi atmam lazım? Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şifrelerin hepsini telefondan değiştirin ve şifre uzunluğunu üst seviyede tutup karışık karakter kullanın.

Hocam o virüs discordun en popüler virüsü zaten. Bedava peynir fare kapanında olur Neyse kaspersky kullanıyorsanız Tam tarama yapın ardından üstteki arkadaşın dediği gibi yapın. Ama bir sorun var ben de yeni öğrendim keylogger diye bir virüs bilgisayarınıza girerse bütün şifrenizi rahatça öğreniyor. Ayrıca rat yediyseniz format atsanız bile zar zor kaldırılır.

• Malware (zararlı yazılım) taraması yapın: Malwarebytes
  • Steam hesabınızdaki e-posta adresi ve telefon numarasının hala size ait olduğunu kontrol edin.
  • Tüm diğer cihazların yetkilendirmesini kaldırın: Yetkilendirmeleri yönet
  • Temiz bir cihazdan şifrelerinizi değiştirin.
  • Mobil uygulamanız için yeni yedek kodlar oluşturun: Yedek kodları yönet
  • API anahtarını iptal edin (API anahtarı olmamalıdır): API Anahtarı İptali

Sağ olun hocam format gerekiyor mu peki.

Tarama yapıp tehditleri karantinaya aldıktan sonra format atmanız gerektiğini pek düşünmüyorum. Bundan sonra da düzenli aralıklarla Malwarebytes ile tarama yapın.

Hocam uTorrent dışında tehdit bulmadı ne yapayım.

UTorrent'i kaldırıp açık kaynak kodlu qBittorrent kullanmanızı tavsiye ederim. uTorrent adware bir yazılım.

Abi başka bir şey çıkmadı bu Steam'ime sızma ne olacak sorun yok mu şimdi format atayım mi kafam karıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…