Merhabalar 1 yıl önce bilgisayar almıştım.2 ay önce soğutucu arızalandı teknik desteğe götürdüm değişim kararı gelmiş.Sonrasında eve kargo ile geldi.
Çalıştığım için kargoyu tanıdığım birisi aldı dediğine göre adam omzundan aşağı direk bilgisayarı bırakmış.Kargoyu açarken bilgisayarın üstünde ve altında köpük blok vardı etrafınıda baloncuklu poşet ile sarmış.Bilgisayarı açtım çalışıyor.Fakat kasayı açarken sıvı soğutucunun üzerinde bulunan mıknatıslı parça kasada en aşağı düşmüş(plastik parça RGB ışık için)Benimde içimde bir huzursuzluk oluştu nasıl bütün parçalara stres testi yapabilirim?
Bilgisayarda OCCT ve Cinebench var.Bende OCCT de cpu testi yaptım 30sn sürdü no error dedi ama diğer parçalara yapamadım.
Yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.
Not:3 fanlı büyük ekran kartını kutusu olmadığı için anakarta takılı göndermiş.
SSD için CrystalDiskMark kullanabilirsizin, yazma okuma değerleri normal mi diye, Prime95 kullanabilirsiniz CPU için piyasadaki en ağır CPU stress testi galiba, parçaların ısısını/kullanım yüzdeleri için HWMonitor,
GPU için ise FurMark, yalnız şunu diyeyim FurMark GPU'yu hiçbir oyunda ozrlanamyacağı derecede yoruyor diye bazıları kullanışssız buluyor ama FurMark'ı geçerse ileride hiçbir sıkıntı olmaz diye düşünün.
SSD için CrystalDiskMark kullanabilirsizin, yazma okuma değerleri normal mi diye, Prime95 kullanabilirsiniz CPU için piyasadaki en ağır CPU stress testi galiba, parçaların ısısını/kullanım yüzdeleri için HWMonitor,
GPU için ise FurMark, yalnız şunu diyeyim FurMark GPU'yu hiçbir oyunda ozrlanamyacağı derecede yoruyor diye bazıları kullanışssız buluyor ama FurMark'ı geçerse ileride hiçbir sıkıntı olmaz diye düşünün.