Bilgisayara su döküldükten sonra ne yapılmalı?

BiftekAdamTR

Decapat
Daha fazla  
Selamlar dedigim gibi bugün bilgisayarıma su döküldü bilgisayarimin ekraninda karincalanmis kutucuklar dolasti ve ardindan hemen bilgisayari cevirip ters v seklinde tutuyorum. Bilgisayarin CTRL tusu yok o tarafa döküldü ne yapabilirim?

İyice kurumasını bekle bir 2 3 gün nem yapmaması için ılık bir ortamda tut en kötü kurutma makinesi varsa "soğuk" ayarı varsa bir 3 dk falan tut. Onun dışında laptopu açıp parçalarını tek tek kurutman lazım.

Kurutma makinesi sıvıyı ulaşamadığı yerede ulaştırır. Kesinlikle kullanilmamali istisnalar dışında.

Oksitlenme yapar dediğin gibi parçaların kurutulması lazım.

Kurutma makinesi sıvıyı ulaşamadığı yerede ulaştırır. Kesinlikle kullanilmamali istisnalar dışında.

Oksitlenme yapar dediğin gibi parçaların kurutulması lazım.

Yani 2. dediğime geliyor tek tek çıkarıp kurutucak olduğu yerde kurutmaması lazım zaten çok geç kalmış müdahale etmek için.

Selamlar dedigim gibi bugün bilgisayarıma su döküldü bilgisayarimin ekraninda karincalanmis kutucuklar dolasti ve ardindan hemen bilgisayari cevirip ters v seklinde tutuyorum. Bilgisayarin CTRL tusu yok o tarafa döküldü ne yapabilirim?
1 hafta önce benim laptopa da çay dökülmüştü. Ekranı gitti. Uzun ve uğraş gerektiren saatler sonrasında görüntüyü getirmeyi başardım. Tabi benimki çay olduğu için biraz meşakatli oldu. Tiner ile anakartı fırçalamam gerekti.

Seninki su olduğu için tinere gerek yok. Laptopu söküp anakarttaki ve diğer parçalardaki suyu iyice kurut. Tabi bu işlemi bataryanın kablosunu söktükten sonra yap. Bilgisayardaki su gitmeden de sakın prize takıp çalıştırmayi deneme.

Yukardaki arkaşın fön tut tavsiyesini de kesinlikle uygulama.

Kısa devre yapmadın erken çektiysen ve iyice kurutabilirsen bir şey olmaz ama ekrananın flex ve coflarına gittiyse ekran cortlayabilir , Elektronikçide alkol ile anakartı yıkamak en makulu.

Bilgisayarı kapatmadı isen hatayı en başta yapmışsın.
Kapattim hocam direk

Hocam valla bu islerden cok anlayan bir insan degilim bilgisayari direk kapattim ters v seklinde koydum kurumaya biraktim bilgisayarin icini sokup kurutucam eve gidince
Yani 2. dediğime geliyor tek tek çıkarıp kurutucak olduğu yerde kurutmaması lazım zaten çok geç kalmış müdahale etmek için

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı