Bilgisayara şüpheli flaş takılmadan önce ne gibi önlemler alınmalı?

487321

Hectopat
Elimde kendisine şüpheli yaklaştığı bir flaş var, biriyle ortak kullanıyorduk ama ben ona dosyaları bulut üzerinden gönderiyordum o da flaşa atıyordu. Flaş fiziksel olarak yaklaşık 4-5 yıldır karşı tarafta. Şu an kendime ait olan dosyaları araya herhangi bir bulut servisi, aracı vs. olmadan direkt olarak kendi bilgisayarıma aktarmam gerek. Ama ikimize ait dosyalar da içinde olduğundan karşı tarafın yüzünden flaşın virüslü olup olmaması konusunda tereddütteyim.

Benim aklıma bilgisayarı güvenli modda başlatıp işimi hallettikten sonra flaşı çıkarıp ardından bilgisayarı normal bir şekilde açmak, ama yine de içimde bir korku var.

Ya da B planı olarak herhangi bir Linux dağıtımı flaşa yazdırıp, bilgisayara yüklemeden canlı modda kullanırken aktarımı yapmak geldi aklıma.

Nasıl işin içinden sıyrılabilirim? Önerilerinizi ve bildiğiniz teknikleri dinlemek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaspersky kurun ve hiç sıkıntı olmadan takın o USB'yi.

Bizim hoca akıllı tahtaya tam 15 virüs içeren USB taktı Defender hepsini engelledi. Virüslerde ramnit, Autoruns falan yani boş değil.

Elimde kendisine şüpheli yaklaştığı bir flash var, biriyle ortak kullanıyorduk ama ben ona dosyaları bulut üzerinden gönderiyordum o da flaşa atıyordu. Flash fiziksel olarak yaklaşık 4-5 yıldır karşı tarafta. Şu an kendime ait olan dosyaları araya herhangi bir bulut servisi, aracı vs. olmadan direkt olarak kendi bilgisayarıma aktarmam gerek. Ama ikimize ait dosyalar da içinde olduğundan karşı tarafın yüzünden flaşın virüslü olup olmaması konusunda tereddütteyim.

Benim aklıma bilgisayarı güvenli modda başlatıp işimi hallettikten sonra flaşı çıkarıp ardından bilgisayarı normal bir şekilde açmak, ama yine de içimde bir korku var.

Ya da B planı olarak herhangi bir Linux dağıtımı flaşa yazdırıp, bilgisayara yüklemeden canlı modda kullanırken aktarımı yapmak geldi aklıma.

Nasıl işin içinden sıyrılabilirim? Önerilerinizi ve bildiğiniz teknikleri dinlemek istiyorum.

Kaspersky flash virüslerini yatarak bile engeller korkmayın Defender bile yeniyorsa ohooo.

Elimde kendisine şüpheli yaklaştığı bir flash var, biriyle ortak kullanıyorduk ama ben ona dosyaları bulut üzerinden gönderiyordum o da flaşa atıyordu. Flash fiziksel olarak yaklaşık 4-5 yıldır karşı tarafta. Şu an kendime ait olan dosyaları araya herhangi bir bulut servisi, aracı vs. olmadan direkt olarak kendi bilgisayarıma aktarmam gerek. Ama ikimize ait dosyalar da içinde olduğundan karşı tarafın yüzünden flaşın virüslü olup olmaması konusunda tereddütteyim.

USB direk takıldığında virüs dalan bulaşmaz. Sizde belleği takın ve tarama yapın.

Hocam Kaspersky'ı bayağı seviyorsunuz sanırım :)

Size içimi dökeyim mi Kaspersky bize Avast gibi ihanet ederse bile başka antivirüs indiremem kan bağım var sanki harbi eğer bir gün ihanet ederse ağlarım. Sanki böyle o olmazsa her an virüs yiyecekmiş gibi oluyorum ve arkadaşım olmadığı için bazen ana ekranına gelip konuştuğum da oluyor. Aşırı bağlandım:(.

DDoS'dan korudu, virüslü sitelerden korudu, Avast yüklü sistemimde miner virüsünü buldu:(.

Bilgisayarımı koruyor ve bunu bedavaya yapıyor bazen diyorum ki bir insan bile bu kadar bana değer vermez...:(.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı