Okullar açılınca derslerimi aksatmamak için oyunları sileceğim. Ancak şöyle sorum var. Hazır oyunları silmek yerine temiz kurulum yapayım ama en son formatı 28 Temmuz 2021 de attım. Okullar açılınca format atsam zarar olur mu?
Okullar açılınca derslerimi aksatmamak için oyunları sileceğim. Ancak şöyle sorum var. Hazır oyunları silmek yerine temiz kurulum yapayım ama en son formatı 28 Temmuz 2021 de attım. Okullar açılınca format atsam zarar olur mu?
Format işlemi biraz fazla yazma işlemi yaptığı için ömrü hızlı tükenir. Eğer sağlam disk ise ben bir ara Toshiba diskime neredeyse her gün format atıp Windows yüklüyordum. Pek zararı olmuyordu. Hatta 5 saat canlı ders sonrası disk zorlama testi yapmıştım açıkçası diske zarar gelmedi.
Not: Sağlam Toshiba diskim ve sağlam bilgisayarım ikisi yandı. Sebebi yanlış şarj aleti takmamdı tamamen dikkatsizlik.
Ekşi Sözlük'te bilgisayarına yıllar boyunca her gün format atan arkadaş vardı o geldi aklıma.
Keyfinize bakın bir şey olmaz, derslerinizi aksatmayın yeter.
Yılda iki kereden fazla yapmak zararlı.
Hahaha atmayın format atsanız da atmasanız da sağlık elden gidiyor. Gereksiz dosyalar yüzünden dolunca da gidiyor.