Bilgisayara takılan ekran kartları bozuluyor

mamba out

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Yaklaşık 3 yıldır kullandığım bir bilgisayarım var. Bundan 1 ay önce R9 380 ekran kartım bozuldu. Geçici olarak R7 240 ekran kartı taktım. 2 hafta kullandıktan sonra aynı şekilde o da bozuldu. Şimdi R9 380 kartımı ısıtma yöntemiyle tamir ettirdim. Şu an sistemime takmaya korkuyorum. Sizce anakart veya başka bir bileşenden dolayı sorun olabilir mi? Bu arada 1 yıldır RAM slotlarına RAM'leri takarken çok hassas bir oynama bile bilgisayarın RAM'leri algılamamasına sebep oluyor. Sistem özelliklerim:
  • Intel i5 4460
  • MSI Z97 PC Mate
  • Corsair Vengeance Pro 2x4 2400 MHz DDR3 RAM
  • Xigmatek 600 Watt 80+ Bronze PSU
  • Seagate Baraccuda 1 TB HDD
  • MSI R9 380 Gaming 4G

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim düşüncem sorun muhtemelen anakart üzerinde.
PSU üzerinde de olabileceğini düşünüyorum.
Deneyebilirseniz başka bir anakart ile deneyip sonuçları buraya yazın.
Başka anakartla denediğinizde sorun çıkmıyorsa anakart değiştirin.
Yine sorun varsa muhtemelen PSU kaynaklıdır.
Oyun oynarken sıcaklık değerlerine vb. bakın o yüzden gidiyor olabilir.

Ekran kartı birçok şekilde bozulabilir. Sizde bu nasıl gerçekleşti?

Bu tür durumlarda ilk şüpheleneceğiniz bileşen güç kaynağıdır. İkincisi anakart.
İlk ekran kartım (R9 380) Windows güncelleme yaparken elektrik kesintisinden sonra bozuldu. 2. Ekran kartım ise bilgisayarı açarken mavi ekran vermesiyle bozuldu. İki kartta da atikmpag.sys mavi ekran hatasını aldım. İlk bozulan kartın chipsetindeki lehimlerden biri çatlamış reballing makinesinde ısıtma işlemi gerçekleştirince çalışmaya başladı. Ve sistemimi 1 ay boyunca ekran kartsız kullandım Intel HD Graphics'i zorlayacak oyunlar oynadım ama hiç bir sorun yaşamadım.
Sorunu buldum. Anakart arızalıymış. Anakartı değiştirince sorun düzeldi. Konu kapatılabilir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…