Bilgisayara trojan girdi

ilgib

Centipat
Daha fazla  
Hocalarım öncelikle günaydın veya iyi geceler, yaklaşık 45 dakika önce trojan yedim. Windows Defender karantinaya aldı. En baştan tarama yaptım. Temiz görünüyordu. Ben de karantinadaki virüsü elle kaldırdım. Extra yapmam gereken bir tarama var mı?

Önemli kısım trojan yemeden önce flash takmıştım. Bilgisayara etkilenen cihazlar arasında flash da vardı. Yine kaldırırken flashı çıkarmamıştım. Sorun olup olmayacağı konusunda tedirgin oldum denebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocalarım öncelikle günaydın veya iyi geceler, yaklaşık 45 dakika önce trojan yedim. Windows Defender karantinaya aldı. En baştan tarama yaptım. Temiz görünüyordu. Ben de karantinadaki virüsü elle kaldırdım. Extra yapmam gereken bir tarama var mı?

Önemli kısım trojan yemeden önce flash takmıştım. Bilgisayara etkilenen cihazlar arasında flash da vardı. Yine kaldırırken flashı çıkarmamıştım. Sorun olup olmayacağı konusunda tedirgin oldum denebilir.
Virüsün kalıntıları kalmış olabilir aşağıdakileri uygulayın.

Windows + R > %temp% ve içindeki dosyaları silmek.
Windows + R > temp ve içindeki dosyaları silmek.
Windows + R > prefetch ve içindeki dosyaları silmek.

Bu işlemlerden sonra virüs sistem dosyalarınıza kendini enjekte etmiş olabilir. Çözmek için;

Arama kısmına Komut istemi yazıp yönetici olarak açın ve aşağıdaki komutu uygulayın:
sfc /scannow

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı