Bilgisayara truva atı bulaştı

XxDaniels

Decapat
Bir tane oyun aklıma takılmıştı, oyun Steam'da vb. hiçbir yerde desteği kesildiği için yoktu. Ben de crack olarak yükledim, Windows Defender uyarı verdi trojan bulundu diye, sonra direkt sildim zaten tarama falan da yaptım tehdit bulunamadı dedi. Sonra gitmiştir herhalde dedim.

İlk 1-2 günde hiçbir şey yoktu ama bugün bilgisayar kafayı yemeye başladı. Ayarlara giriyorum başka uygulama açıyor, Google'a giriyorum kapata basıyorum 10 kere denesen de kapanmıyor. Format atmaktan da üşeniyorum. Yüksek GB'li indirdiğim bir sürü oyunum var. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaspersky yükleyip tam tarama yapın.

Sistemin Windows 10-11 ise güvenli modda (güvenli modsuz da yapabilirsin) tüm PC'yi tarat fakat ağ bağlantın yoksa ve sistemin Windows 10-11 ise Windows+R ile çıkan kısma MRT yaz enter tıkla, ardından tam taramayı seç ve bekle. MRT de bir antivirüsdür ve sadece tarama amaçlı yapılmıştır. Windows işletim sisteminin yanında gelir (Windows Defender değil).

Kaspersky açmaya çalışırken başka bir uygulama açılırsa

O zaman Windows+R MRT yaz ve enter'la. Tam tarama de ve bekle.

Sönmez Reis'e bir kez daha selam.

Bununla bütün sektörleri işaretleyip tarama yap, çıkarsa sildirirsin. Baktın genç at kenara çeker ilgilenirsin.

Direkt indirme linkini verdim. Kaspersky'nin virüs temizleme aracı, arka planda çalışıp sistemi yormaz, kendini bilen ve bilgisayarda atom parçalamayan insanlar için bence en güzel virüsten korunma yöntemi. İşlemciden güç çalmadığı için performans kaybı yaşamıyorum, arada sırada indirir tarama yapar silerim, üstelik bedava.

Sönmez reis der ki: "delikanlı adam antivirüs kullanmaz moruk."

Peki bilgisayardan kişneme sesleri geliyor mu?

Bir şehir efsaneside derki: Cryptolocker yedikten sonra kaçışın olmaz evlat(kendim uydurdum )

Sistemin zarar görüyor nasıl üşeniyorsun? Üşeniyorsan devam et böyle ! Yani anlamıyorum benim sisteme virüs bulaşsa daha etkisini göstermeden format atarım. Kaspersky indirip tam tarama yap bulursa o siler. Sonrasında ise güzel bir format at . Sağlayıcın Turkcell ise bu aya özel internet hızları 100Mbps arttı. Daha hızlı iner oyunun.

Virüs silindikten sonra sistemde eğer bir anormallik yoksa niye format atsın ki?

Tabii ki de malwareybytes da çok iyi fakat ben zorunlu AVG'ye mahkum kaldım çünkü Windows 7 desteği olan son antivirüs gibi bişsey AVG hem de ayar çekince neredeyse hiç yemiyor ne işlemciden ne SSD'den ne de RAM'den öneririm çok işiniz yoksa bilgisayarlarla temel koruma sağlıyor.

Virüs silindikten sonra sistemde eğer bir anormallik yoksa niye format atsın ki?

Çok doğru ya, artık şu forumda yardım isteyen her kişiye "format at" demeyi bırakın artık format da format sanki bilmiyor o kişi format atmayı gidip her şeye format da format biraz yaratıcı olun!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…