Bilgisayara USB cihaz takınca internet gidiyor

PridefulCow

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta yazdığı gibi kablolu internet kullanıyorum ve bilgisayara herhangi bir şey takınca internet gidiyor. 1 dakika civarı zaman geçtikten sonra kendi kendine tekrar düzeliyor. İnternet kablosunu çıkarıp takmam ya da en son taktığım cihazı tekrar takmam herhangi bir işe yaramıyor. Dikkatimi geçen şey şarj cihazını taktığımda ve şarjın ucu boşta ise bu durum olmuyor. Aynı şekilde hoparlörüde bağlayınca bu sorun olmuyor ancak klavye mouse mouse pad kulaklık flash gibi cihazları taktığımda internet gidiyor.

Hocam girişlerde ya da USB'lerde öncelik sorunu olabilir örneğin ethernet kablosunun önceliği düşük olabilir yazılımda ama ne yapılacağını bilmiyorum yazayım dedim belki yararı olur.

Hocam o benim de aklıma geldi ama öyle bir ayar bulamadım. Ayrıca bu sorun Ethernet girişinin yanındaki Type-C soketine kablo taktıktan sonra başladı. Asus TUF B550 Gaming Plus anakart kullanıyorum.

Biraz araştırdım galiba dediğim şey. Sadece USB-3'te mi oluyor yoksa normal USB girişinde de oluyor mu? USB-3 hızlandırmak için kendini birinci plana atıyor olabilir. Taktığınız şey harici HDD veya flashbellek ise internette bir sürü çözüm var.

Biraz araştırdım galiba dediğim şey. Sadece USB-3'te mi oluyor yoksa normal USB girişinde de oluyor mu? USB-3 hızlandırmak için kendini birinci plana atıyor olabilir. Taktığınız şey harici HDD veya flashbellek ise internette bir sürü çözüm var.
Hayır sorun bütün USB girişlerinde oluyor. Flash belleği USB-2`ye taktığımdada oluyor bu sorun. Kulaklık,klavye,mouse gibi şeylerinde taktığımda oluyor.

Anakartının modeli nedir?

ASUS TUF B550 Gaming Plus. Güç anlamında sistemin bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum Sharkoon 750W Gold Zero güç kaynağım var. GPU 3060 12 GB işlemcim ise Ryzen 5600X.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı