Bilgisayara uzaktan bağlanıp kullanmak mümkün mü?

ufukkb

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, iyi bir bilgisayar toplayıp eve kurmak, üniversitede veya Türkiye'nin herhangi bir yerinde elimdeki bilgisayardan ona erişip oyun oynamak, render almak gibi işlemler yapacağım.

Acaba bu mümkün müdür?

GeForce NOW gibi nerede olursam olayım bağlanmak istiyorum tek farkı sadece oyun oynamayacağım.

Mümkündür hocam. Statik IP ye ihtiyacınız var. Eğer Windows işletim sistemi kullanıyorsanız ayarlardan Uzak Masaüstü Bağlantısını aktifleştirmeniz gerekiyor.
Edit: Oyunlarda gecikme yaşarsınız.

Gecikme canınızı çok sıkar, tavsiye etmiyorum. Windows'un kendi uzaktan bağlantısı rdp dahi ses-video kaydırması yaparken hiç mantıklı değil.

Bilgisayara uzaktan bağlanmak elbette mümkün, bunu yapan TeamViewer gibi birçok yazılım var ve hatta Windows'un bazı sürümlerinde bu özellik gömülü olarak bile var. Ancak iş oyun oynamak gibi "yüksek performans gerektiren" işlemleri uzaktan yapmaya gelince hem evinizdeki bilgisayarın hem de evinizdeki bilgisayara bağlanmak için kullandığınız bilgisayarın güçlü bir internet bağlantısı olması gerekecektir. Aksi halde gecikmeler gibi performans sorunları yaşarsınız.

Son düzenleme:
Hocam burada biraz yanıltıcı olmuş sanki. Arkadaşımız gideceği yerde fatura ödemeyeceğim dememiş.

Bilgisayar kullanacağınız zaman kadar açık olmalı.

Hocam burada biraz yanıltıcı olmuş sanki. Arkadaşımız gideceği yerde fatura ödemeyeceğim dememiş.
Bilgisayarı eve kuracak ve evde açık bırakacak. Kaçak elektrik kullanmıyordur sanırım.
İnternet eve bağlı kalacak, ekstra 300 TL.
Statik IP alacak, ekstra 30 TL.
PC sürekli açık kalacak, ekle aylık 300 TL.
Ne gerek var? Çantada bi' laptop taşımak veya telefondan Drive'a girmek ile halledilebilecek bir işse hem de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…