Bilgisayara virüs bulaşmış mıdır?

Benim asıl merak ettiğim şey aslında mining yapıyor olabilecek ihtimalı olduğuu. Ya da arkadan benden habersiz internetimi yiyebileceği durumu.

Benim asıl merak ettiğim şey aslında mining yapıyor olabilecek ihtimalı olduğuu. Ya da arkadan benden habersiz internetimi yiyebileceği durumu.
Virüs programlarının verdiği uyarıların çoğu saçmalıktır ve boşuna paniğe sebep olur.
ANCAK çoğu dedim, hepsi değil, geriye kalan kısım da hayati önem taşır.
Aşağıdaki linki okumanızı tavsiye ederim.

Okudum fakat yanlış anlamazsanız pek anlamadım. Şimdi 3 virüs türünden hangisi olduğunu nasıl anlarım?

Okudum fakat yanlış anlamazsanız pek anlamadım. Şimdi 3 virüs türünden hangisi olduğunu nasıl anlarım?
Ayırdetmek her zaman pek kolay olmuyor.
Sizin uyarıda yüksek risk ve hack tool yazıyor.
Yani ciddiye alınmalı. ( Korkmayın, virüs programınız bulaşmasını engellemiş, işi de bu zaten.)

Örnek vermek gerekirse bazılarında virüs tipi olarak PUA yazar, %90 gereksiz uyarı..
Bu sadece örnekti...

Tamamdır teşekkür ederim yardımlarınız için.

@arasmaras
10+ yıldır bilgisayarıma virüs bulaşmadı, herhangi bir virüs programı kullanmıyorum.

Virüslerden korunmak için yapılacak en temel şey : Ön araştırma ve kullanıcı yorumları.
Yani ön araştırmayı yeterince yaptı iseniz virüs programınız uyarı verse de rahat olun.
Risk her zaman vardır ama hayat risklere rağmen devam etmeli/eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…