Bilgisayara virüs bulaşmış

140122

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, düne kadar bir sorun yokken bugün bilgisayarımı açtığımda otomatik olarak bir reklam sitesi açıldığını fark ettim. Bilgisayarı kapatıp tekrar açtım, ancak aynı durum devam etti. Bu nedenle bilgisayara Kaspersky yükleyip iki kez tam tarama yaptım. İlk taramada birkaç virüs tespit edilip silindi, ikinci taramada ise bir şey bulunmadı. Şu an bir problem görünmüyor, fakat format atmam gerekip gerekmediğinden emin değilim. Tarama raporunu ekte paylaşıyorum.

Kaspersky kendini bulmuş crack falan kullandınız mı?

Kaspersky kendini bulmuş crack falan kullandınız mı?
Evet, kullanıyorum. En son Resident Evil 6'yı indirmiştim eski bir oyun, oradan bulaşmış olabilir. Ancak onu silmemin üzerinden birkaç gün geçti, sorun bugün başladı. Büyük ihtimalle dün indirdiğim bir Türkçe yama yüzünden böyle olduğunu düşünüyorum. Yama dosyasını VirusTotal'e attığımda birkaç tehdit tespit edilmişti, fakat o sırada dosyayı çoktan masaüstüne almıştım.

Herhangi bir korsan yüklediğiniz için böyle olmalı. Eğer ki ZIP olarak attıysanız VirusTotal'e ZIP'leri hep virüs olarak algılıyor.

Bu konuda da sizinle aynı olay gerçekleşmiş.

Hayır klasör olarak atmıştım. Teşekkürler, konuyu inceleyeceğim.

Kaspersky reklam virüsünden ayrı olarak trojanda bulmuş, eğer format atarım derseniz format atın direkt tertemiz. Formatı atarken diğer yandan temiz bir cihazdan tüm hesaplarınızın şifrelerini değiştirip 2 adımlı doğrulama ekleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…