Bilgisayara virüs bulaştı

leqreal

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarıma virüs bulaştı, Kaspersky Premium kullanıcısıyım, bu program bile virüsü bulamadı. Son zamanlarda da sitelerden bir şey indirdiğimi hatırlamıyorum. Tüm şifrelerimi sıfırladım tekrar tekrar e postalarıma şifre sıfırlama istekleri gönderildi. Ben de en sonunda bilgisayarı sıfırlama kararı aldım. Bilgisayarı sıfırladım ve tekrar tüm şifrelerimi sıfırladım ama yine az önce bir bildirim geldi şifre sıfırlama isteği diye. Sürekli mail gelip duruyor yardımcı olabilecek bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Bilgisayarcıya götürmeden format atabilir miyim veya başka ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

RAT olabilir ancak sadece mail üzerinde sorun yaşıyorsanız, telefonunuz ile alakalı bir durum olmasın?

Malwarebytes ile tam tarama yapın ismini yanlış yazdıysam çok özür dilerim

Win+R yapıp mrt yazın yapmadıysanız bide onda deneyin birde benim sevdiğim bir tane program var eset diye google'a eset antivirüs yazın veya bu link'e tıklayın ve "Manuel olarak indirmek veya ESET'İ 30 gün boyunca ücretsiz denemek? mi istiyorsunuz?"a tıklayın ondan sonra indirin birde onu deneyin

RAT olabilir ancak sadece mail üzerinde sorun yaşıyorsanız, telefonunuz ile alakalı bir durum olmasın?
Sanmıyorum, telefona da kaspersky ile tarama yaptım hiçbir sonuç yok

Malwarebytes ile tam tarama yapın ismini yanlış yazdıysam çok özür dilerim
Tam tarama yaptım, hiçbir şey çıkmadı..

mrt'den tarama yaptım yaklaşık 900 binden fazla dosya tarandı fakat yine bulunmadı, eset'i de bir kaç gün önce denemiştim

Ben şöyle düşünüyorum, önceden mail ile kayıt olduğum tüm siteleri aldı şu anda durduk yere şifre sıfırlama isteği gönderiyor korkutma amaçlı olabilir diye düşünüyorum ama 1 hafta önce instagram hesabıma girip 1.000'den fazla kullanıcıyı takip etti, ondan sonra bilgisayarı sıfırladım vs. çok şey yaptım ve şu anda sadece şifre sıfırlama isteği gönderiyor diye düşünüyorum yani şifre sıfırlama isteği gönderiyor fakat hesaba giriş yapmıyor çünkü eğer giriş yapsaydı hesabınıza şu konumdan giriş yapıldı diye bilgi geliyordu ama artık gelmiyor

Kaspersky Premium kullanıcısıyım, bu program bile virüsü bulamadı.
Olmaan bir şeyi bulamaz çünkü. Bu virüs veya zararlı ile çalışan bir sistem değil de o yüzden hiçbir AV zararlı olarak bulamaz DDOS yoksa.
Sizin yaşadığınız durum mail ve telefon gibi özel bilgilerinizi sağa sola çok dağıtmadınızdan kanaklı. 2FA korumasını sağlamlaştırın telefon güvenliği için de Kaspersky kullanıyorsunuz zaten. Bilmediğiniz yerlere hatta bilindik sitelere dahi çok gerekli olmadıkça bu tür bilgileri girmeyin.
Kayıt olduğunuz ve kullanmayacağınız sitelerde bu tür bilgileri silin ve hatta hesabı silin.
Kaspersky'da ve Chome tarayıcı kullanıyorsanız açığa çıkan mail telefon bilgilerini kontrol etmesini sağlayan özellik bulunuyor bunu araştırıp bilgilerinizi kontrol edin.

Kullandığım e-postalar belki de 15 yıllık, direkt tüm e-postaları silsem olur mu? Ama mesela bazı sitelerde 2ad olmasına rağmen adam hesaplara giriş yaptı ve şifrelerini değiştirdi

Kaspersky ile tarattığımda telefon numaramda hiçbir sızıntı olmadığını gördüm, tüm mail adreslerini tarattım ve sadece en çok kullandığım mailde sızıntı olduğunu gördüm. Tarih 2020-2022 yazıyor üzerinden yıllar geçti fakat bu zamana kadar hiç hesaplarım vs. çalınmadı sizce nedeni bu mudur?

Son düzenleme:
Tarih 2020-2022 yazıyor üzerinden yıllar geçti fakat bu zamana kadar hiç hesaplarım vs. çalınmadı sizce nedeni bu mudur?
Giriş ve bildirim çalışndığını düşündüğün hesaplarda hangi mail ve telefon kaytlıysa onları denetleyin.
Buralardan da kontrol edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…