Bilgisayara virüs girdi

Yan hesaptan yazıyorum ana hesaptan ceza yedim, hocam şimdi helper.exe yi nereden anladınız?

Bir de internette okuduğuma göre bu virüs tehdit mesajı yollayarak PC kapatmaya çalışıyormuş galiba.

Sağ ol hocam deneyeceğim.

Yan hesaptan yazıyorum ana hesaptan ceza yedim, hocam şimdi helper.exe yi nereden anladınız?

Bir de internette okuduğuma göre bu virüs tehdit mesajı yollayarak PC kapatmaya çalışıyormuş galiba.
verdiği kodlardan ne açmaya çalıştığı belli oluyor

Forumda yığınla virüs temizleme rehberi var, yukarıdaki gibi bir rehberi uygulayarak virüsleri temizleyebilirsin.

Zaten Malwarebytes kullanmışsın ve tehditleri karantinaya almış, ekstra olarak rootkit ayarını açıp tekrardan tarayabilirsin; önceki taramada kapalıymış.
Daha sağlıklı bir sonuç almak için ise yukarıdaki rehberde yer alan adımları izleyip birkaç tarayıcı daha kullanabilirsin.

Ardından Windows sistem dosyalarını denetleyip problem varsa tamir edebilirsin.

Format en son çözümdür, tehditler saptanıp temizlenmiş ve sistem problemsiz kullanılmaya devam ediliyorsa lüzumu yok. Karantinadaki dosyaları unutma.

Son düzenleme:
Arkadaşlar sorunu format atarak çözdüm adw adcleaner, ComboFix (çalışmadı) gibi programlar kullandım fakat bilgisayar sürekli kendini kapatıp açtı bende en son çareyi dediğim gibi format atarak buldum yine de yardımlarınız için teşekkürler.

Şüpheli görünen EXE'leri her zaman açmadan önce VirusTotal'den tarayıp kontrol et ve güvenilir olduklarından emin ol. Geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…