Bilgisayara virüs girdiğine dair bir mail aldım

sylvia32

Hectopat
Arkadaşlar açıklamaya koyduğum gibi bir mail ve aldım ve birkaç gündür Microsoft hesabıma başarısız giriş denemesi oluyordu zaten, ne yapmam gerek?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-18 190303.png
    114,5 KB · Görüntüleme: 110
Son düzenleyen: Moderatör:
Sana orada umarım bu son görüşmemiz olur yazmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar açıklamaya koyduğum gibi bir mail ve aldım ve birkaç gündür Microsoft hesabıma başarısız giriş denemesi oluyordu zaten, ne yapmam gerek?

Hocam sakın inanmayın virüs olmaz mailden biri nasıl bilgisayara virüs girdiğini anlasın içiniz rahat değilse Kaspersky indirin taratın adam zaten dolandırıcı olduğu biliniyor yok Microsoft ekibinden biri yazıyormuş tamam Microsoft ekibinden biri yazdı diyelim niye para istesin. Kaspersky ile taratın PC'yi bir şey olmaz sakın inanmayın.

Sana orada umarım bu son görüşmemiz olur yazmış.

Bu hiçbir anlam vermiyor korkutmak için yazmış sanki virüs var da yok seni hackledimde tüm cihazlara erişimim var da 6 yaşındaki çocuk bile bundan daha iyi mail atar.

Bu da dolandırıcı arkadaşın geçen ay attığı mail. Bu mailde de başka bir virüs yüklediğini söylüyor

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-18 194815.png
    134,4 KB · Görüntüleme: 29
Hocam phishing mantığı ile yapılan bir durum söz konusu kesinlikle göz ardı edebilirsiniz maili çünkü buna benzer mail bana da geldi bir örneğini buraya paylaşacağım bundan öncesinde de paylaşılan bunun gibi bir mailin phishing olduğunu bilmediğim için korktum fakat şöyle bir durum söz konusu hesabının en son giriş denemelerini kontrol edersen (Türkiye olmak dahil) tüm ülkelerden bypass locker kullanıyorlar yanlış hatırlamıyorsam ama bulamıyorlar bu bana gelen ikinci mail halen ortada bir veri sızması yaşamadım Microsoft Defender kullanıyorum şu an bir sıkıntı yaşamadım.

Dosya Ekleri

• image.png
    96,1 KB · Görüntüleme: 23
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…