Bilgisayara Windows 10 yüklü SSD takılsa direkt çalışır mı?

Makaleler
1
Yer
Diyarbakır
İyi forumlar.

Benim Windows XP sistem var.
Bunun icindeki disk XP, buna Windows 10 yuklu SSD'yi direkt takarsam calistirabilme ihtimalim var mi? Denedim olmadi. Sanirim uyumsuzluk var. Bu konuda fazla bilgim yok. Format USB var fakat atamadim. Sanirim son care PC dukkanina goturmek gibi gozukuyor.

Eğer SSD'deki Windows UEFI ise ve sistem UEFI desteğinden yoksunsa açılmaz, tekrar format ister. Ikisi de birbiriyle uyumluysa SSD'yi bilgisayara takıp SSD'den bilgisayarı başlatırsanız sistem önce donanım değişikliğini tanımlar ve ardından sistem açılır.

Windows XP yüklü sistemin UEFI destekli olması düşük ihtimal. Windows 10 yüklü SSD'nin UEFI'li kurulum olması yüksek ihtimal.
Muhtemelen sorun bu. Temiz kurulum yapın, kafanız rahat olsun.
Format USB var fakat sanirim hazirdaki duruma yetersiz. Bilgisayarciya goturmek sart oldu.

Bence bilgisayarcıya götürmenize gerek yok eski kullandığınız diskten bilgisayarı açıp format USB'si hazırlayıp formatlayabilirsiniz.
4 GB ve üstü RAM yoksa cihazda Windows 10 kurman mantıksız olur. Rufus programı ile boot USB'si oluşturmak ve kurmak çok kolay aslında. Biraz çabalasan halledebilirsin.

Katılıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı