Bilgisayarcı anakartı yanmış dedi ne yapmam gerek?

senugsa

Hectopat
Selamünaleyküm. Geçenlerde bir konu açtım PC açılmıyor diye peder bilgisayarcıya götürmüş adam yapamamış da uğraşmış vidaları da tam takmamış. Zaten babama fanı çalışmamış anakartı yanmış demiş. Doğruluk payı var mı? Yine bir yere götüreceğim ama buradan da bilgi almak istedim.

Fotoğrafları var mı?

Anakart normal bir değişme yok yine atarım. Alev mi alıyor ki bu yanarken anlamadım.

Yanmak demek bu tarz şeylerde bozuldu anlamına gelir genelde alev almak değil yani fakat hiçbir bilgisayarcıya güven olmaz diyebilirim ve sadece fanı yok diye anakart yanamaz imkansız.

Hocam anakartı alın elinize her yerini koklayın. Yanık var mı anlamanın en kolay 2. yolu.
İşlemci fanı dönmezse işlemci sıcaklıktan sistemi otomatikman kapatır. Yaksa bile işlemciyi yakar. Anakart yanmasının işlemci fanından olacağını sanmam. En azından hiç denk gelmedim bunca zamandır.

Hocam bende anlam veremedim zaten asus ekranı geliyor zaten 10 saniye sonra kapanıyor.Anakart yansa o ekran bile gelmez diye düşünüyorum

Yanmak demek bu tarz şeylerde bozuldu anlamına gelir genelde alev almak değil yani fakat hiçbir bilgisayarcıya güven olmaz diyebilirim ve sadece fanı yok diye anakart yanamaz imkansız.
Hocam bu adam sigara içmiş dükkanda bilgisayar geldi üstünde bir sigara kokusu var kendisi bişey yapmış olabilir mi?Paranoyak oldum ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…