Bilgisayarcı Kazığı

Anteplian

Hectopat
Merhabalar arkadaşlar bugün başımdan geçen olayı anlatayım, kimilerine tecrübe olur tecrübelilerden de yorum bekliyorum.

Laptobum Monster Abra A5 v1.2, dört sene önce almıştım geçen sene bozuldu derslerimden dolayı bu sene tamir ettirdim ya da öyle sandım. Sorunu, bazen ekranda kırmızı çizgiler çıkıp kapanıyordu daha sonra hiç açılmadı. Neyse bana denilen kuzey chipsetinde sorun var değişecek tamam dedim klavyedede bir kaç tuş tam basmiyordu klavyeyi de değiştirelim dediler ona da tamam dedim dersler malum olmuşken tam olsun. Bu akşamüstü teslim aldım laptobu evde ilk dikkatimi çeken tuşlardan birinin zor bastığıydı "önceki" klavyem gibi şanssızlık dedim götürürüm değiştirirler bana garantisi var dendi. Sonra düşündüm yeni klavye de böyle bir sorun olmamalı biraz yakından inceleyince klavyenin iskeleti benim eski klavye, çizikler falan var. Hâla üstünde kurumuş su falan duruyor benim bildiğim laptop klavyesi sıfır takiliyorsa kompakttır yani kısaca basmayan tuşları değiştirip bana yeni diye okutmuşlar ve ben sormuştum sadece tuşların değişme imkanı var mı diye yok demişlerdi ve adamla bugün aramda geçen şu konuşmayı da hatirlayinca emin oldum

A: Abi eski klavyeyi alabilme imkânım var mı?
B: Dur bakayım çöpe atmadılarsa getiririm ama atmışlardır
(Bi içeri gider gelir)
A: Çöpe atmışlar ya çöpü de çıkardık, şanssızlık.

Ya sen klavyeyi bugün mü tamir ettinki bugün çöpe atıyorsun ben işlerim nedeniyle 1 hafta geç aldım laptobu.

Gelelim chipset muhabbetine şu an Windows kurmaya çalışıyorum bi kere kurdum gene kapanmalar kırmızı çizgiler şimdi temizinden tekrar kurmaya çalışıyorum. Chipseti biraz araştırınca fırınlayarak veya lehimleyerek tamir edilme muhabbetlerini gördüm. Şimdi klavyede çakallık yapan chipsette neden yapmasın. Gidip klavyenin chipsetin modelini kontrol ettirip garanti belgelerini sormayı planlıyorum. Konu hakkında bilgisi olanlar aydinlatırsa sevinirim, kusura bakmayın uzun oldu.

Not: Okumak isteyenler bugünden konuyla alakasız bir kesit
(Ben dükkana girdigimde bilgisayarcı telefonda konuşuyor)
B: Ya ben yeni bir BMW aldım onun bir yerinde bir şey var onu nasıl yapalım.
A: Kolay gelsin abi.(İçimden:Bu adamlarda iyi kazanıyor ha!)

Verdiğim ücret chipsete 750 klavyeye 250.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam değiştirdik dedikleri klavyeyi değiştirmeyen yaptım dediği chipset hala arızalı olan birine nasıl suçsuz diyorsunuz anlamıyorum. Benim suçum var mı var ona güvenmek ama gelip de böyle konuşacaksanız ben sizi de insanları kandıranların kaleminden sayarım ve gittiğim yer merdiven altı değil gayet Dell'in şubeliğini yapan bir mekân. Ve herkesin İstanbul a gönderip bekleme lüksü olmayabilir değil mi
Neden Monster servisine yollamadınız ki? Bundan daha düşük ücret öderdiniz. Bile bile kazıklanmışsınız. Bilgisayarcının bir suçu yok. Herkese söylüyoruz gitmeyin şöyle mekanlara diye. Güzel bir örnek olmuş.

Kargo bugün Türkiye'de bir, bilemediniz 2 günde her şehire gidiyor. Fazladan bekleyeceğiniz en fazla 2-4 gün. Dell'in yetkili servisi nasıl olabiliyormuş anlamadım. Firma ismini de yazın ki bilelim. Ne güzel yetkili servismiş. Kendiniz anlattınız. Siz inandınız mı Dell'in servisi olduğuna?

Chipset tamiri dediğiniz şeyi bugün Türkiye'de hakkıyla yapan firma sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Klavye denilen aleti de Monster'a mail atsanız size kargoyla yollarlardı. 2019 yılındayız. Siz bana İstanbul'a gönderme lüksüm yok diyorsunuz. Lakin maşallah 1000 TL'yi hiç etmişsiniz. Kargoyu da Monster ödüyor, merak etmeyin.

Suçsuzlar, çünkü böyleleri hep olacaktır. Bu bilgisayarcı yapmasa bunu, yarın başkası başka birine yapacak. Bu toplum bilinciyle alakalı bir şey. Bu tür kalpazanlar her yerde olacak. Her sektörde var ve olmaya devam edecekler. Bu arkadaşlara lanet okuyarak dükkanlarını kapatamıyorsunuz. Para vermeyerek kapatabilirsiniz anca. Başka kurtuluş yolu yok ki biz de burada bunun için uğraşıyoruz.

Size kızmıyorum sakın yanlış anlamayın. Sitem etmek gibi düşünün, kendime kızıyorum. İnanın insanları doğru yönlendirmek için saatlerce çalışıyoruz ama böyle hikayeler hala görmek çok ama çok üzücü.

Dell'in subesi oldugunu nereden biliyorsunuz? Kapisina marka logosu yapistirmayla bir sirketin subesi olunmuyor.

Bilgisayarci diye tabir ettigimiz tipler genelde isten anlamaz, kafasina göre takilir, ürünün icine eder ve geri yollar. Bu yüzden cihazinizi emanet ettiginiz kisilere dikkat ediniz.

Yazıcıoğlu İş Merkezi'nde Zengin Bilgisayar adında bir firma var. Arkadaşım 1 adet dizüstü bilgisayar ve Asus R9 290X Ekran kartı bıraktı. GPU fırınlanacak denmiş ve aynı şekilde görüntü vermeyen bigisayara da aynı işlemin yapılması gerektiği söylenmiş. Ekran kartına 350 TL, bilgisayara ise 250 TL ücret talep ediyor. Akşam olduğunda arkadaş bilgisayarı test ediyor sorun yok fakat, firmadaki yetkili arkadaş ise şu çümleyi kuruyor: "Ekran kartını ben test ettim sorun yok kardeşim." diyerek arkadaşı yolluyor. Ücreti almış tabi. Eve gittiğinde bilgisayarda aynı sorunla karşılaşıyor ve dizüstü bilgisayara görüntü gelmiyor. Ekran kartını taktığı andan itibaren görüntü alamıyor. Firma hiç ilgilenmemiş ve arkadaşı oyalamış. Ücret iadesi de yapmıyacağını söylemiş. Yarın kendilerini ziyarete gideceğim. Bu tür yerlere gitmeyi kimseye önermiyorum.

Son düzenleme:
İşte garantisi olmadığı için en ufak şey için bizi anakart degistirmeye zorlayan firmalar buna itiyor. Şu anlık ismini vermeyecem durumların netlesmesini bekleyeceğim ve ben oraya arkadaş önerisi ile gittim o çocuk kendi Dell laptobunu gözümün önünde oradan servise verdi daha ne diyeyim

Dostum Mert'in yorumunu olumsuz algılama; o seni düşündüğünden sitem ediyor :) Eve giren hırsıza kimse suçsuz diyemez elbette; ancak hırsıza davetiye çıkaran ev sahibi de hırsızdan aşağı değildir.

Şuan tamamen işletme sahibinin insafına kalmış durumdasın. Yanına sağlam birkaç büyüğünü alıp para iadesi almaya gidin; sebep olarak arızaların devam ettiğini ve klavyenin eskisi ile aynı olduğunu belirtin. Şansınız varsa işletme sahibi korkak çıkar da paranı geri verir.

Son olarak bu tip konuları lütfen "Problem yaşamadan önce" açınız ki; sizleri "Problem yaşamayacağınız çözümlere yönlendirebilelim". Bu saatten sonra hiçbir faydamız dokunamaz sana.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı