Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Eğer bilgisayar parçalarınız hakkında bilinçli bir kullanıcı değilseniz çalar ve haberiniz de olmaz tabii ki. Bu parça ne? Şu parça neymiş, eğer bilmiyorsanız iş işten geçer. Ram slotunda bir alan boşluk var nasıl yani? tarzı soruların kurbanı olabilirsiniz. Çalmayan bilgisayarcı var mıdır? Vardır. Ama genelde bilgisayarcılar parça çalıyor. Bu bilindik bir gerçek.
Düşük bir ihtimal ama olabilir diye düşünüyorum. Fark edilmeyeceğini düşünüp 2 tane ram varsa birini alabilir veya depolama aygıtlarınız birden fazla ise -mesela 1 HDD 2 SSD- işletim sisteminin olmadığı bir diski alabilir. İşlemci ve ekran kartına dokunabileceğini sanmıyorum. Ram, disk gibi değişimi kolay parçalar belki olabilir. Kontrol etmekte fayda var, belli olmaz.