Bilgisayarcı parça çalmış olabilir mi?

Sanırım hiç bu işlerin içine girmediniz hocam Epey oluyor böyle şeyler.

format atmada hiç birşey yok aslında eskisi gibi değil seni sürekli yönlendiren programlar var yapmak istediğin herşeyi kendin yapabilirdin kafan rahat olurdu he bu arada geçmiş olsun

Şahsen çok zor değil, parçayı inceleyin, olmadı internetten montaj rehberi izleyin, çıkarın parçayı takın inceleyin en ince detayına kadar. Ona göre de zaten anlarsınız.

Haram olsun hepsine. Hiç başıma gelmedi ama çok korktuğum için bilgisayarcıya vermek yerine, kendi bilgisayarımı kendim tamir etmeyi öğrendim zamanla.

Sanırım hiç bu işlerin içine girmediniz hocam Epey oluyor böyle şeyler.

Belki insan seçmeyi biliyorum, belki şansa kötü çıkmadı, belki onlar anladığımı anladıkları için. Bilmiyorum. Hiç görmedim. Yüz kızartıcı suç. Karşılaşınca savcılığa dilekçe yazın. Aynı firma / şahıs hakkında ikinci dilekçe gittiği zaman hapı yutar.

Bu yüzden hep bir kenarda eski dxdiag raporlarım ve cpu z ekran alıntılarım durur. Mesela tanıdığım bilgisayarcıya geçen bizimkiler format atsın diye vermiş bilgisayarı. Gelip baktığımda parça çaldığını zannettim çünkü HDD kapasitesi 320 den 290 a düşmüş. Ama sonra papaz olmamak için hemen eski dxdiag raporunu açtım ve HDD modeline kadar aynıydı. Büyük ihtimal sektör kaybı vs yaşamıştı HDD. Bu yüzden suçlamadan önce kanıt bulmanız lazım yoksa siz daha kötü bir duruma düşersiniz.

Senin sıfır ya da sıfıra yakın parçalarını alıp aynı değerde 2. el parça bile takabilir, farkedemezsin. Benim dizüstünü zamanında bilgisayarcıya götürmüştüm. Adam anakart üzerindeki mosfetleri çakma modellerle değiştirmiş. Bunu da Ankara'da bilişim firmasında tespit etmiştik.

Bütün parçalarının dıştan gözükmeyecek iç tarafta kalacak kısımlarına çok çok ince bir çizik at ve fotoğrafını çek.

Kabaca elinde neyin kaç gb vs olduğunu biliyorsan sorun olmaz. İçini ferah tut. Geldiğinde ayrıntılı inceleyip durumun olup olmadığını anlarsın keza. Evhamlanmaya gerek yok bence. Çok için rahat etmeyecekse git gör bilgisayarını. Kendi kafanızda kurulacağından iyidir. Sabırlı olun ve bekleyin sadece.

Arkadaşlar kimse kusura bakmasın elektronik işinin içinde bulunanların çocuğunun kanında var şerefsizlik. Ya ürününüze zarar vererek hallederler işlerini ya da çalarak. Babam konsol ticaretiyle uğraşıyor gittiğimiz dükkanlarda çok yaşanıyor bunlar, çok kez rastladık. Geçen gün bir tanesi sahte 200TL verdi bize gittik geri verdik. Dikkatli olmak lazım özellikle de Kadıköy ve Eminönün'de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…