Her şeyi yerine takacaksin bro. Sen bize bu nereye takılır? Diye fotoğraf atarsan sana gösteririz. Maksimum kasa açma düğmesini yanlış bağlarsın (power sw) genelde orada hata yapılıyor. Onu da çıkar farklı yere tak. Zaten anakart üzerinde de yazıyor genelde.
Bilgisayarcıya 1 kere gitmiştim ilk bilgisayarımı aldığımda DP kablosunu ekran kartı yerine anakarta takıyor, görüntü alamıyordum onda da. Eğer tanıdıksa gidilir bence.
Hiç unutmam, 12-13 yaşında falandık, arkadaşın bilgisayarını götürmüştük tamir etmesi için, adam ram'i çalmıştı 4GB ram vardı normalde, eve getirdiğimizde baktık 2gb kalmış
Aslında bu çalma işi o kadar ilerledi ki hırsızlığın adını değiştirip başka kılıf bulup güya çalmıyormuş gibi teknolojik teknik cümlelerle akıl bulandırıyorlar. Bu yüzden çalmayan bilgisayarcı yok, bu dediğimi yanlış anlayan olabilir ama ben de bu işe girecektim bu yüzden bıraktım. Dönen dolapları bir bilseydiniz hey gidi hey adam anakartaki kondansatörü bile araklıyor. Yerine başka dandik bobin takıyor. Bozulan parçayı çalıp çalışan kısımlarını ayırp tamiratta kullanıyor, yani senin bilgisayarını çaldığı parçayla tamir ediyor.
Hocam şansa bağlı bir şey bu. Ama şansa bırakmamak için çok iyi tanıdığın birisini bulman lazım. Ama bazen çok komik fiyat da biçebiliyorlar. Bütçeniz varsa ilk bir ortalama fiyat da konuşun derim.