Yaklaşık 1 ay önce bilgisayarıma virüs bulaştı temiz kurulum format attım fakat bir türlü düzelmedi. Termal macun uyguladım, virüs programları ile taradım kaç kez, disk taraması yaptım, tüm sürücüler güncel fakat bir türlü düzelmiyor bir anda örneğin; LoL'de 120-130 sıralarında gezinirken bir anda 30 düzeylerine düşüş yapıyor yardımcı olacak varsa lütfen 1 aydan fazladır uğraşıyorum çözüm bulamadım. Herkese iyi forumlar.
Sıcaklık değerleri boşta;
işlemci:65 ekran kartı;62
Oyunda;
işlemci;84 ekran kartı 86
diğer değerlere erişemiyorum.
CPU ve GPU kullanımları yeteri düzeyde çalışıyor fakat o ani FPS düşme anında
CPU %90 ları görürken GPU %20 lere kadar düşüyor.
FPS düzelince CPU %45-50 GPU ise %75-80 değerlerini görüyor.
Sıcaklık değerleri boşta;
işlemci:65 ekran kartı;62
Oyunda;
işlemci;84 ekran kartı 86
diğer değerlere erişemiyorum.
CPU ve GPU kullanımları yeteri düzeyde çalışıyor fakat o ani FPS düşme anında
CPU %90 ları görürken GPU %20 lere kadar düşüyor.
FPS düzelince CPU %45-50 GPU ise %75-80 değerlerini görüyor.
Msi after burner uygulamasını oyunu oynarken takip edin oyun içersinde cpu frekansı düşüyorsa sıcaklıktan dolayıdır cpu throttling dediğimiz olay onun dışında cpu id hw monitor programıda arka planda açık kalsın cpu sıcaklığınıda orada görebilirsiniz..Windows 10 kullanıyorsanız hangi sürümü kullanıyorsunuz
Msi after burner uygulamasını oyunu oynarken takip edin oyun içersinde cpu frekansı düşüyorsa sıcaklıktan dolayıdır cpu throttling dediğimiz olay onun dışında cpu id hw monitor programıda arka planda açık kalsın cpu sıcaklığınıda orada görebilirsiniz..Windows 10 kullanıyorsanız hangi sürümü kullanıyorsunuz
Throttling konusunda fazla bilgim yok ama eğer ki işlemcin fazla ısınıp frekansı kısıtlıyorsa, oyuna aynı düzeyde efor sarf etmesi için kullanım yüzdesini arttırıyor olabilir. Bu da düşük frekans ve yüksek yüzdelik değer demek. Bu olduğunda da sistemin darboğaz yapar.
Güç seçeneklerinde, sistem soğuma ilkesi edilgen ise etkin yapın.