Bilgisayarda anlık FPS düşmesi

Aynı dertten muzdaribim.
Dahili grafik kartı kullanılıyorum. FPS sabit 60 iken birden 30 a düşüyor, birkaç saniye sonra düzeliyor.
Bir ayar eksik ama çözemedim.

Şöyle açıklıyım bu bilgisayarı oyun içinde ısı değerleri 90 dereceyken bile bazen daha fazla oluyordu o şekilde kasmadan rahatlıkla oynayabiliyordum.

Aynı dertten muzdaribim.
Dahili grafik kartı kullanılıyorum. FPS sabit 60 iken birden 30 a düşüyor, birkaç saniye sonra düzeliyor.
Bir ayar eksik ama çözemedim.
Aynı sorunu yaşıyoruz.

Şöyle açıklıyım bu bilgisayarı oyun içinde ısı değerleri 90 dereceyken bile bazen daha fazla oluyordu o şekilde kasmadan rahatlıkla oynayabiliyordum.
Dediğim gibi, işlemcinin frekansını düşürdüğü sıcaklıkları net olarak bilmiyorum. Siz fark etmeden 90 dereceyi geçen durumlarda olabilir anlık takılma. Aynı zamanda Frekans düştüğü anda kasacak diye bir şey yoktur. İşlemci kullanımı %100 olmadan, %95 olsa dahi, GPU %100 olduğu zaman maksimum verimle oynuyorsunuz. Darboğaz yapacak kadar kısması gerekiyor.

Ancak siz dediğim işlemi yapıp tekrar yazın. Edilgen ise fan hızını arttırmadan frekansı düşürmeye ayarlıdır.

Dediğiniz programı kurup oyun içi görüntüler atacağım size.

Soğutma hiçbir şekilde yeterli gelmiyor demek bu. Oyun içindeki sıcaklık değerlerini gözlemlemenizi istiyorum. Kasma olup düzeldikten sonraki sıcaklıklar da lazım.
hepsini detaylı bir şekilde size göndericem teşekkürler.

Soğutma hiçbir şekilde yeterli gelmiyor demek bu. Oyun içindeki sıcaklık değerlerini gözlemlemenizi istiyorum. Kasma olup düzeldikten sonraki sıcaklıklar da lazım.
Kusura bakmayın uzun süredir yoktum.Şimdi atıyorum görüntüleri.

Dosya Ekleri

• 22323219_1322970174492836_1498388522_n.jpg
    78,6 KB · Görüntüleme: 95
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…