Bilgisayarda bellek kullanımı yüksek ve bilgisayar yavaş

Bilgisayarımdaki bellek kullanımı üst seviyede ve bilgisayarım çok yavaş nasıl düzeltmem gerekir?

Hocam bende boşta 4.2 GB RAM tüketiyordu. MSConfig'den hizmetlere girip tüm Microsoft hizmetlerini gizleye bastım sonra devre dışı bıraktım. Şu an boşta 2.8 GB kullanıyor. Tek çözüm bu oldu bende. Yapacaksanız ses ve ekran kartı hizmetlerini kapatmayın sorun yaşayabilirsiniz.

Ben bir şey kapatmadan 2.5 kullanıyo.

Bilgisayarımdaki bellek kullanımı üst seviyede ve bilgisayarım çok yavaş nasıl düzeltmem gerekir?

Uzun süredir format atmadıysanız format atabilirsiniz ayrıyeten bu konuda ki yöntemleri deneyebilirsiniz. Hizmetleri kapatmanızın bayağı etkisi olabilir.

İlla formata gerek yok, sadece açılışta açılmasına gerek görmediğim Discord vs. kapatılmış 8 GB RAM'li 10 yıldır 8.1'den 10'a yükseltmeyle geçip format atılmamış, hiçbir hizmeti kapatılmamış bilgisayarımda boşta %47 kullanıyor, her şeyi formata bağlamayın derim, olay biraz bilgisayarı kullanmayı ve bakım yapmayı bilmekte bence.

Sistem özelliklerinizi belirtir misiniz?
İ3-4160
240 gb ssd
Dahili ekran kartı (gt 710 vardı, sürücüsünü kaldırmadım bile)
8 gb ram

+1 tb Hdd de var ayriyeten resimler de geliyor şimdi

Hizmetler bırakıldığı gibi, hiç hızlandırma ayarı yapmadım, onedrive, edge vs. Kaldırmadım, saydamlık vs. Hepsi açık.

Hayır, anlamadığım da bir sürü uygulama yüklü, mem reduct ta yüklü ama kullanmamış hali, bilgisayar da internete bağlı değil bu arada, internete bağlı olsa bir tık daha yüksek olup 50 falan olurdu, bu yüzden de ss atamadım zaten, hatta mem reduct kullanınca

Nasıl yaptığımı anlatabilirim, kolay gelsin.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    137 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…