Hocam bende boşta 4.2 GB RAM tüketiyordu. MSConfig'den hizmetlere girip tüm Microsoft hizmetlerini gizleye bastım sonra devre dışı bıraktım. Şu an boşta 2.8 GB kullanıyor. Tek çözüm bu oldu bende. Yapacaksanız ses ve ekran kartı hizmetlerini kapatmayın sorun yaşayabilirsiniz.
Hocam bende boşta 4.2 GB RAM tüketiyordu. MSConfig'den hizmetlere girip tüm Microsoft hizmetlerini gizleye bastım sonra devre dışı bıraktım. Şu an boşta 2.8 GB kullanıyor. Tek çözüm bu oldu bende. Yapacaksanız ses ve ekran kartı hizmetlerini kapatmayın sorun yaşayabilirsiniz.
Uzun süredir format atmadıysanız format atabilirsiniz ayrıyeten bu konuda ki yöntemleri deneyebilirsiniz. Hizmetleri kapatmanızın bayağı etkisi olabilir.
Selamlar, İnternette birçok bu mesele hakkında açılmış konu var. İsteğim, bu rehberin onların içindeki en gerekli ve sorun çıkarmayacak ayarları bir araya toplamak. Bunun için eleştirileriniz ve geri dönüşleriniz önem arz ediyor, aşağıya yazabilirsiniz. İlk önce şunu kararlaştıralım: Windows'u...
Uzun süredir format atmadıysanız format atabilirsiniz ayrıyeten bu konuda ki yöntemleri deneyebilirsiniz. Hizmetleri kapatmanızın bayağı etkisi olabilir.
Selamlar, İnternette birçok bu mesele hakkında açılmış konu var. İsteğim, bu rehberin onların içindeki en gerekli ve sorun çıkarmayacak ayarları bir araya toplamak. Bunun için eleştirileriniz ve geri dönüşleriniz önem arz ediyor, aşağıya yazabilirsiniz. İlk önce şunu kararlaştıralım: Windows'u...
İlla formata gerek yok, sadece açılışta açılmasına gerek görmediğim Discord vs. kapatılmış 8 GB RAM'li 10 yıldır 8.1'den 10'a yükseltmeyle geçip format atılmamış, hiçbir hizmeti kapatılmamış bilgisayarımda boşta %47 kullanıyor, her şeyi formata bağlamayın derim, olay biraz bilgisayarı kullanmayı ve bakım yapmayı bilmekte bence.
+1 tb Hdd de var ayriyeten resimler de geliyor şimdi
Hizmetler bırakıldığı gibi, hiç hızlandırma ayarı yapmadım, onedrive, edge vs. Kaldırmadım, saydamlık vs. Hepsi açık.
Hayır, anlamadığım da bir sürü uygulama yüklü, mem reduct ta yüklü ama kullanmamış hali, bilgisayar da internete bağlı değil bu arada, internete bağlı olsa bir tık daha yüksek olup 50 falan olurdu, bu yüzden de ss atamadım zaten, hatta mem reduct kullanınca