Bilgisayarda birden fazla antivirüs kullanmak doğru mu?

Kullanmış birisi olarak söylüyorum.
AVG Antivirüs, ESET, McAfee beraber çalıştırıyordum hatta Windows Defender'i bile açmaya çalışıyordum bilgisayar boşta %60 %70 civarlarında bellek kullanıyordu. AVG, McAfee, Eset'i kaldırıp Kaspersky yükledim boşta %50 civarlarına düştü bilgisayarım 5 yıllık ve hiç bakım yaptırılmadı. Çok yavaş çalışıyordu ama sanki 3 yıldır kullanıyormuşum gibi haz veriyor.

Kısacası bir antivirüs yetecektir.

Eskiden birbirini virüs olarak görüyorlardı fakat bu olayın aslı aslında çok üzücü bir hikayeye gidiyor. Çok saçma gelebilir ama bu olay ilk Spybot Antivirüs aşırı popülerken diğer antivirüsler agresif pazarlama stratejisine gitti ve Spybot ile uyumsuz olduklarını söylediler fakat Spybot günümüzde bile bu uyarıyı tespit edecek bir şey geliştiridi ama ona rağmen çöküş dönemine girdi. Böylece iki antivirüs kullanılmaz mantığı iyice yayıldı. Eğer araştırırsanız bu konuyu baya ilk mesajlar buradan geliyor bir kaç istisna hariç.

Kanıt: Search results for query: incompatible
Hatta 2005'de başlıyor mevzu what is it about Bitdefender?
Not: Spybot örnektir, aynısı Norton vb. gibilere yapıldı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…