Arkadaşlar bugün Bluetooth dongle cihazı aldım fakat bilgisayarımda ne aygıt yöneticisinde de de ayarlarda hiçbir yerde Bluetooth yok. Aygıt yöneticisinde gizli öğeleri göster dediğimde dahi hiçbir şey çıkmıyor. Windows Update güncelleme de bulmuyor. Bluetooth dongle USB'sini taktığımda Windows algılıyor daha sonra çıkartma sesi geliyor ve gidiyor. İnternetteki çözümlerin hepsinde Bluetooth sekmesi var olarak gözüküyor bende hiçbir yerde kalıntı yok. Çıldırmak üzereyim yardımcı olursanız sevinirim.
Aygıtların donanım kimliği ile aradığınız sürücüyü çok daha kısa sürede bulabilirsiniz. Dünya üzerindeki neredeyse her bilgisayar parçasının bir Vendor (Üretici) ve bir de Device (Aygıt) ID'si yani kimliği vardır. VEN yani Vendor üreticinin kodudur.
Aygıtların donanım kimliği ile aradığınız sürücüyü çok daha kısa sürede bulabilirsiniz. Dünya üzerindeki neredeyse her bilgisayar parçasının bir Vendor (Üretici) ve bir de Device (Aygıt) ID'si yani kimliği vardır. VEN yani Vendor üreticinin kodudur.
USB\VID_E5B7&PID_0811&REV_0100
USB\VID_E5B7&PID_0811
Donanım kimliklerini kopyaladım ama o bile işkence. Çünkü cihazı takıyorum 5 saniye sonra otomatik olarak sistemden çıkıyor.
Yaşadığım yerde bulunan bir satıcıdan aldım. Dediğim gibi herhangi bir marka model yok. Arkasındaki yönergeler de böyle ama sadece ses için mi var bu cihaz anlayamadım. Öyle olsa bile bluetooth hiç bağlanmıyor.
İçinden CD çıktımı diyorsunuz moderetör bey ancak içinden DVD veya disket çıkmış olamazmı. Mesela ben cyber markalı bir Bluetooth USB aldım ve şu anda masaüstü bilgisayarda çalışıyor içinden disket çıktı. Bir de onun için a4tech kameralı mikrofon aldım onun sürücüleride disketin içinde.
Kanıtım Moderetör bey.