Bilgisayarda gereksiz RAM kullanımı

Emir Bruh

Femtopat
arkadaşlar selamlar öncelikle. Çok merak ettiğim bir sorundan muzdaribim. Kısacası 2-3 gün önce GameGaraj sitesinden kendime bilgisayar topladım. Her şey çok güzel 8 GB RAM var fakat bu RAM'in yüksek çoğunluğunu başlangıç vs. her şey kapalı olmasına rağmen çoğu kullanılıyor bunun sebebini soracaktım?.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    13,4 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi baktım ve bende boşta 3 GB RAM kullanıyormuşum. Win 10 için normaldir ama sorun yaşamazsınız. Daha yeni 16 GB RAM'e geçtim ve 8 ile uzun süre rahat ettim.

Bileşen hizmetlerinden Hızlı Getirme, Windows Update (Güncellemeleri elle yapınız) ve Windows Defender (Sağlam bir antivirüs programı indirin, Kaspersky Security Cloud önerimdir) özelliklerine sağ tıklayıp hiçbir zaman çalıştırma seçeneğini seçtikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Önemli ölçüde rahatlayacaktır. Bunun dışında CCleaner indirip "Başlangıç" sekmesinden gereksiz programları kapatın. Hızlı temizlik yapın, kayıt defteri düzenleyicisi sekmesinden temizlik yapınız. Yine CCleaner üzerinden sistem geri yükleme noktalarını siliniz (Korkmayın, en son noktayı silmiyor).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…