Bilgisayarda güç yokken bile çınlama sesi geliyor

fermaNga

Hectopat
Daha fazla  
Şöyle bir konu açmıştım geçenlerde:
Şimdi daha da iş ilerledi. O konuyu açtığımda sadece sistem açık ama boştayken geliyordu. Şimdi her türlü tiz bir ses geliyor. Oyundayken de, boştayken de, ve hatta inanamayacaksınız ama sistemi komple kapatıp fişten çektiğimde bile o ses geliyor. Bir de başka bir detay fark ettim, güç kaynağını şalterinden kapattığımda ve daha sonra açtığımda kasadan aşırı kısık olmayan ama yine de düşük ses seviyesinde "viiuuuvvvvvv" tarzında bir ses geliyor ve tekrardan o aynı seviyedeki tiz ses gelmeye devam ediyor. Dinledim ama ses PSU'dan mı geliyor yoksa kasadaki başka bir bileşenden mi geliyor hâlâ anlayamadım. Coil whine olamaz zaten hiçbir şekilde bunu anladım. Çünkü sisteme güç gitmiyorken bile 5-10 dakika o ses gelmeye devam ediyor. Attığım konudaki sistemle aynı sistem, bir değişiklik yok. Sistem hazır sistem ve Sinerji'den satın almıştım. 2022 yılının sonları gibi almıştım yanlış hatırlamıyorsam. Sizce bunun sebebi ne olabilir, Sinerji'ye sorarsam "sistemi gönderin bakalım" falan deyip uğraştıracaklar diye açıkçası biraz üşeniyorum ama yine de Sinerji'yi sizce aramalı mıyım?

Benim prizden geliyor aynı ses. Prizle alakalı olabilir mi acaba? Sistemde güç yoksa ses gelmesi çok ilginç çünkü l.

Benim prizden geliyor aynı ses. Prizle alakalı olabilir mi acaba? Sistemde güç yoksa ses gelmesi çok ilginç çünkü l.
Kasa masanın üstünde ama priz yerde. Prizden olacağını sanmıyordum, ki şimdi kulağımı prize doğru götürdüm ve prizden ses gelmiyor. Kasaya götürdüğümde ses geliyor. Bunun dışında masada modem, klavye fare ve monitör var. Klavye fare ve monitörün direkt kablosunu çektim. Modemi ise güç düğmesinden kapattım. Ses gelmeye devam ediyor, ses gerçekten de kasadan geliyor yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…