Görev yöneticisine gir, görev yöneticisinden ayrıntılara tıkla ve "services.exe" olanı bul. Eğer ki services.exe'nin kullanıcı adı kısmında "SYSTEM" den başka birşey yazıyorsa keylogger yemişsindir. Eğer öyleyse antivirüs ile bilgisayarı taratmaktada fayda var ve eğer kesinlikle keylogger varsa hemen format at.
Abuk sabuk bir şey indirip açtıysan, gidip youtube'dan vs bir uygulamanın crack'i diye bir dosya indirdiysen yemiş olabilirsin. Yediğinden nasıl emin olurum diyorsan önce mailine girip spam mail atıyorlar millete sonra kayıtlı bütün hesaplarını çalmaya çalışıyorlar. Bir kaç ay sonra e devletten bile mesaj geliyor, bilgileriniz internete sızdırılmıştır, şifre değişin diye.
Aslında yukarıya bir kaç yıl önceki deneyimimi paylaştım.
kartlarını online ödemeye kapalı kullan onun dışında şifre değişikliği ve hesap kurtarmaya giden zaman dışında başka bir kaybın olmuyor. Kimlik bilgimize vs ulaşmak isteyen herkes ulaşıyor zaten artık.
Son olarak keyloggeri yediysen kayıtlı bütün şifrelerin gitmiştir formattan önce telefonundan ilk iş mail hesabını güvene al. Format atmak sonraki işlerini güvene alır
Görev yöneticisine gir, görev yöneticisinden ayrıntılara tıkla ve "services.exe" olanı bul. Eğer ki services.exe'nin kullanıcı adı kısmında "SYSTEM" den başka birşey yazıyorsa keylogger yemişsindir. Eğer öyleyse antivirüs ile bilgisayarı taratmaktada fayda var ve eğer kesinlikle keylogger varsa hemen format at. Eki Görüntüle 2253951
10 dakikada bir birine mesaj atarken yahut bir şeyler yazarken bir anda klavyeniz 2 saniyelik donup geliyorsa, keylogger olduğunun göstergesi olabilir ama bazı bilgisayarlardada olabiliyor. Kesin sonuç için bilgisayarınızı tarayın.
Ayriyeten kendini sistem dosyalarına entegre ettiyse SFC /scannow yazarak kolay bir şekilde çözebilirsiniz.