Bilgisayarda mikrofon sadece bazı jak girişlerinde gözüküyor

SerkanSx

Femtopat
Daha fazla  
İyi günler ben Windows 11 masaüstü kullanıcısıyim. Mikrofon ile ilgili bir sorunum var. Şöyle anlatayım kısaca mikrofon çalışmıyor hatta bazı jak girişlerinde gözükmüyor bile. Gözüken jak girişlerinde ise ne kulaklığa ses geliyor ne de mikrofon çalışıyor. Nasıl çözeceğim? Bu arada ses sadece mikrofonun gozukmedigi jak girişlerinde çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Mikrofon Ayarlarını Kontrol Edin: Ayarlar > Sistem > Ses yolunu izleyerek mikrofonunuzun sistem varsayılan giriş cihazı olarak seçildiğinden emin olun.

2- Gizlilik Ayarlarını Kontrol Edin: Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Mikrofon bölümünde, mikrofon erişiminin açık olduğundan ve uygulamaların mikrofonu kullanmasına izin verildiğinden emin olun.

3- Ses Ayarlarını Kontrol Edin: Ayarlar > Sistem > Ses bölümünde, mikrofonunuzun ses seviyesinin yeterli olduğundan emin olun.

4- Ses Sürücüsünü Güncelleyin: Çalıştır > Geliştirici Araçları > Cihaz Yöneticisi'ne gidin, Ses, Video ve Oyun Kontrolleri bölümünü genişletin ve mikrofon sürücünüzü güncelleyin veya yeniden yükleyin

5- Windows Ses Hizmetini Yeniden Başlatın: Çalıştır > services.msc komutunu girin, Windows Sesini sağ tıklayıp Yeniden Başlat seçeneğini seçin.

6- Ses kartı satın alın.

Hocam dediğiniz gibi ses kartı aldım şuan mikrofon gözüküyor ve ses geliyor fakat mikrofonu test ettiğimde herhangi bir ses çıkmıyor? Yani hala mikrofonu kullanamiyorum

Ses geliyor onu fark ettim fakat sadece cızırtı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…