Bilgisayarda miner olduğunu nasıl anlaşılır?

Elptra203

Hectopat
Merhabalar. Az önce video gördüm. Acaba bende de miner var mı diye korktum. Eğer bilgisayarda miner varsa nasıl anlayabiliriz? (ekran kartı, işlemci yüksek oluyor mu?) ve bunu nasıl düzeltebiliriz?

Evet, yüksek oluyor.

Kaspersky ve MalwareBytes ile tam tarama yaparsanız büyük ihtimalle gider.

@24099 hocam size baya bir yardımcı olabilir.

Evet ekran kartı işlemci kullanımlarında artış olur. Process Explorer ile kullanımlara bakabilirsin, şüpheli gördüklerinin ne olduğunu sorgulatıp duruma göre silersin.

Malwarebytes, Kaspersky ile tarama, CPU GPU ve internet kullanım grafiğini izleme, Wireshark ile bağlanılan yerleri kontrol etme. Aklıma gelenler bunlar.

Merhabalar. Az önce video gördüm. Acaba bende de miner var mı diye korktum. Eğer bilgisayarda miner varsa nasıl anlayabiliriz? (ekran kartı, işlemci yüksek oluyor mu?) ve bunu nasıl düzeltebiliriz?

GPU boşta %100 ise bulaşmış demektir, çözümü ise Malwarebytes ile taratıp karantinayı temizleyin.

Anlamanın en temel yolu yüklü anti-virüs yazılımıyla tam tarama yapmaktır.

benim ekran kartım zaten mining yedi sildim gpumda yedi silsemde virüsleri artık nasıl olcak bilmiyorum tamir edilmez değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…