Bilgisayarda mining virüsü ve trojan çıktı

ISO dosyasına virüs bulaşma ihtimali çok düşük. Eğer aktif bir antivirüs kullanıyorsa bu ihtimal ortadan kalkıyor zaten. ISO dosyasından virüs bulaşmasının tek ihtimali ISO dosyasını kendi sitesinden indirmemek. Antivirüs ile tarattıysa USB diskte bir şey kalmamış oluyor zaten.

ISO dosyası derken USB'ye bulaşmış virüsten bahsediyorum. Bazı virüsler normal silmeyle yok olmuyor illede biçimlendirmek gerekiyor diski.

ISO dosyası derken USB'ye bulaşmış virüsten bahsediyorum. Bazı virüsler normal silmeyle yok olmuyor illede biçimlendirmek gerekiyor diski.
Zaten o yüzden antivirüs programı ile taratın yazdım. Biçimlendirmek ve formatlamak aynı iştir yani kolaya kaçmak gibi düşünebilirsiniz. Bilgisayarını formatlamak isteyen arkadaşın kullandığı USB kişisel bir USB olabilir ve önemli dosyalar, videolar vs. olabilir. Biçimlendirmeden gitmeyen virüs, antivirüslerin veri tabanında olmayan virüslerdir ve evet bu durumda biçimlendirmek gerekebilir. Ama zorunda kalmadıkça biçimlendirmeye gerek yok diye düşünüyorum.

Dostum dediğini yapan hiçbir işsiz yok çünkü daha kolay yolları var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…