Netflix Bilgisayarda nasıl 4K izlenir?

Xei

Decipat
Merhaba, televizyonda 4K olarak görürken filmler Netflix webde HD olarak gözüküyor nasıl 4K olarak izleyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
4K izleyebilmek için ilk önce 4K ekran gerekir sonra yüksek hizlara sahip bir İnternet bağlantısı gerekir.

Merhaba, televizyonda 4K olarak görürken filmler Netflix webde HD olarak gözüküyor nasıl 4K olarak izleyebilirim?
1718903219564.png

Planınızı kontrol eder misiniz?

Windows bilgisayarınızda veya tabletinizde Netflix'i Ultra HD olarak izleyebilmek için karşılanması gereken gereksinimler:

• Otomatik veya Yüksek olarak ayarlanmış video yürütme kalitesi ile Ultra HD izlemeyi destekleyen bir Netflix planı.
  • Saniyede 15 megabit veya üzeri sabit bir internet bağlantı hızı.
  • En son güncellemelerin yüklü olduğu Windows 10 veya Windows 11 işletim sistemi.
  • Netflix'i destekleyen bir tarayıcı veya Windows için Netflix uygulamasının yüklü olması.
  • En güncel HEVC video uzantısı yüklenmelidir.
    NOT:

Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemli cihazların çoğunda HEVC video uzantısı önceden yüklenmiş olarak gelir. Bazı bilgisayarlarda ise bu uzantıları yükleyebilmek için uzantıların Microsoft'tan ayrıca satın alınması gerekir. Video uzantılarını yükleme konusunda emin değilseniz veya yardıma ihtiyacınız varsa bu adımları izleyin ya da cihaz üreticisiyle iletişime geçin.
  • Ultra HD kalitesinde izlemeyi destekleyen aşağıdaki grafik işleme birimlerinden (GPU) en az biri:
    • Bu gereksinimleri karşılayan NVIDIA GeForce grafik işleme birimi.
    • AMD Radeon RX 400 serisi veya daha yeni GPU.
    • Intel 7. nesil Core veya daha yeni CPU ya da AMD Ryzen CPU.
      NOT:

İçerikleri Ultra HD kalitesinde izlemek için en güncel grafik sürücülerinden birini yüklemeniz gerekebilir.
  • 4K 60Hz yerleşik ekran veya HDCP 2.2. uyumlu bağlantıya sahip 4K 60Hz harici ekran veya monitör.
    Birden fazla bağlantılı ekran için her bir aktif ekranın da bu gereksinimleri karşılaması gerekir.

Bu gereksinimlerin karşılanıp karşılanmadığını kontrol etme konusunda yardım almak için bilgisayarınızı veya ekranınızı üreten şirketle iletişime geçmeniz gerekebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı