Bilgisayarda oyun oynarken cızz sesi geliyor ve bilgisayar donuyor

SambaSamba

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS NVİDİA RTX 2060 EKRAN KARTI
TURBOX H81 ANAKART
İ7 4790 İŞLEMCİ
16GB TURBOX RAM 2X8
1TB KODAK SATA SSD
512GB TURBOX SSD
128GB TURBOX SSD
1TB TOSHIBA HDD
400W PSU
Herkese Selamün Aleyküm. Arada bi oyun oynarken aniden cızz diye ses gelip pc donuyor mouse klavye her şey kitleniyor müdahele edemiyorum. Restleyince pc kendine geliyor ancak. Şu son 2-3 hafta içinde yapmaya başladı bunu. SSD ve HDD'lerde sorun yok baktım. Isınma ile ilgili bir problemde değil, sıcaklık değerleri normal. Neyden kaynaklı olabilir? Anakartta veya PSU'da mı sorun var acaba?

Sistem:

ASUS NVİDİA RTX 2060 EKRAN KARTI
TURBOX H81 ANAKART
İ7 4790 İŞLEMCİ
16GB TURBOX RAM 2X8
1TB KODAK SATA SSD
512GB TURBOX SSD
128GB TURBOX SSD
1TB TOSHIBA HDD
400W PSU

PSU zayıf görünüyor. Sağlıklı, daha yüksek watt değerine sahip bir PSU ile deneyebilirsiniz.
HWInfo64 ile sıcaklıklara bir bakın. Anakarttaki VRM sıcaklığına bakın özellikle. Ayrıca Windows Olay Günlüğü'ne de bakabilirsiniz bir hata vesaire varsa bildirin.

Turbox parçaları değiştirmeni tavsiye ederim.

Hocam VRM sıcaklığını bulamadım ama anakartta Auxtin 1 ve Auxtin 2 diye bir şey var 107 dereceye kadar çıkıyor oyunda. diğer sıcaklıklarada baktım onlar normal sadece bu auxtin denilen şeyler çok yüksek sıcaklıklarda. Bunlardan kaynaklı olabilir mi acaba. Hatta bi düzenleme ekleyeyim VRM sıcaklığı direkt yok gözükmüyor.

Turbox parçaları değiştirmeni tavsiye ederim.
Bende isterim fakat yakın zamanda mümkün değil maalesef.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…