Willches
Hectopat
- RAM
- 16
- SSD veya HDD modeli
- kingston snv2s500g m2 kıoxıa-exceria sata ssd
- Ekran kartı
- msi rtx 3060
- Anakart
- A520M-A pro
- İşlemci
- ryzen 5 5600
Öncelikle merhaba, 1-2 aydır karşılaştığım sorun olan bilgisayarımın tamamen donması ve çökmesi üzerine sizden yardım isteyeceğim, sadece oyun oynarken değil, bilgisayar başında gezinirken de bilgisayar en son açık olan ekranda kalıyor ve tamamen donuyor. Bazen de "zzzzzz" sesi ile donuyor ve resetlemem gerekiyor, başka şekilde düzelmiyor. Bugün bilgisayarın işlemcisini söktüm, taktım termal macunu yeniledim sıcaklık ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum. BIOS pili ekran kartının altına kaldığı için ekran kartını söküp BIOS pilini çıkararak BIOS'u sıfırladım ve hata olmadan ekran kartını monte ettim. PC'deki kabloları kontrol ettim RAM'imi çıkarıp taktım. Sonra PC'yi açtım biraz takılıp oyun oynadıktan sonra PC tekrardan dondu ve kasa üzerinden PC'ye restart atmak zorunda kaldım. Bizim elektriklerimiz ara sıra gidip gelebiliyor, acaba PC'ye zarar vermiş midir, yoksa sorun Windows 11 driverlerden vesaire kaynaklanıyor olabilir mi? M.2 SSD ve SATA SSD'imde test yaptım ve bir sorun çıkmadı. Bir türlü çözemedim, yardımcı olursanız sevinirim.