Bilgisayarda Performans Düşüklüğü Hissediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Alperen Soyer

Hectopat
4 Gün önce internetten topladığım bilgisayarımı kendi başıma. Babamla birlikte parçaları kabloları falan bilgisayarın içerisine monte ettik. Her şey sorunsuz. Kasada 14 - 12 - 12 - 12 olmak üzere harici 4 tane fan bulunmakta.

İşlemcim Amd Fx 4100
Ekran kartım Powercolor hd 6850
4 gb ddr3 1333mhz ram
500w gerçek (kasa ayrı psu ayrı aldım) psu

Sorun şu ki ilk önce kurduğum windows 7 CD'si bozuk çıktı. Onun yerine Windows XP kurararak üzerine Windows 7 kurdum ve şu an sorunsuz çalışıyor. Fakat bilgisayar neredeyse 1 dakika içerisinde açılıyor.

Crysis 2 ve Call Of Duty Black Ops'ta Her şeyi ultra high yaptığımda (ekran çözünürlüğü 1440x900) normal 30 FPS oluyor. Aksiyon anlarında 30 FPS'nin altına düşebiliyor her iki oyunda da. Normalde internette yapılan benchmarklarda da ultra high ayarlarda 40-50 fps almam gerekirken nedese 30 FPS'de oynuyorum ve bilgisayara reset attığımda veya açtığımda 1 dakika içerisinde açılıyor ve bu da bana yavaş geliyor.

Sizce bu normal midir? Yoksa XP üzerinde windows 7 kurduğumdan dolayı mıdır. Ekran kartının son güncellemesini Amd'nin sitesinden yaptım fakat bazı yerlerde anakartın bios güncellemesini yapın diyorlar. Ben sadece ürünle birlikte gelen anakart kurulum dvdsini takarak kurdum üzerine başka hiçbir şey yapmadım. Bu konuda yardım ederseniz sevinirim.

Kardeş öncelikle 1 dk'da açılması normaldir, eyer ben dahada çabuk açılmasını istiyorum diyosan masaüstünde herhangi bir araç varsa devre dışı burak; messenger veya skype varsa bilgisayar açıldığında otomatik aç işaretini kaldır çabuk açılır.

Oyunlar ise bilgisayarındaki virüsten kaynaklanabilir. Ama keşke powercolor yerine asus veya sapphire hd 6850 alsaydın.

Kardeş hem anakartının ve ekran kartının yanında gelen cd'den kurmayın gerekli programları. AMD veya nvidia sitesinden indirin. CD'de her zaman eski sürüm program gelir ve bu performansı azaltır. En iyisi sen bilen birine yapdır.

Eğer tanıdığın bir internet cafeci varsa ona yapdır ama o hallederken yanından ayrılma derim çünkü internet cafecilere güven olmaz. Ha bide eyer sana ramın az sana yenisini satayım yada işlemci satayım derse istemem de çünkü seni kazıklamaya çalışacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten imzanda baktığıma göre işlemci ekran kartı ve anakartlarımız aynı. Beni bu düşünceye sokan şey Windows XP'de 10 saniyede falan bilgisayar açılıyordu fakat windows 7 de 1 dakika olması beni şaşırttı. Ayrıca ekran kartını internetten güncelledim fakat anakartı nereden güncelleyeceğim konusunda bir fikrim yok.

Öncelikle XP üzerinde Windows 7 kuramazsınız. Böyle bir şey teknolojik olarak mümkün değil. XP'den Windows 7'ye Upgrade seçeneği yok.

İkincisi, Windowx XP 10 yıl eski işletim sistemi. Neden 2011 model parçalara 2002 sürüm işletim sistemi kuruyorsunuz? Kurmayın...

Anakart en önemli şey iken anakart modelinizi yazmamışsınız. BIOS ayarlarınızda eminim SATA modu IDE olarak ayarlıdır. Ayrıca kurduğunuz Windows 7 DVD'sine SP1 dahil mi? Bu çok önemli. Buradan SP1'li Windows 7 sürümünü arayıp bulmanız gerek:

Kod:
tr_windows_7_ultimate_with_sp1_x64_dvd_618269.iso

Ayrıca anakrtınıza ait yonga seti sürücüsünü de yüklemelisiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı