Bilgisayarda upload hızı düşük

Yer
antalya
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Bu sabah Türk Telekom 50Mbps VDSL internetine geçiş yaptım. Mobilden Speedtest yapınca upload hızım normal 6-7 iken bilgisayarımdan hız testi yapınca upload 0.50-0.70 arası download hızı aynı bir sıkıntı yok ama upload böyle. Sorunu nedir?
Not: Modem ayarlarından hiçbir QoS ayarı yok.
Not 2: Ethernet kablosunda sıkıntı yok Wi-Fi ile denedim aynı hız değerleri.

Son düzenleyen: Moderatör:
PC yedekleme yapıyor mu? Driverler güncel mi? Wifi adaptöründe sorun varmı?

Modeminizin 5GHz desteği varsa onu kullanın. Yoksa harici wifi kullanıyorsanız çift kanal göndermede sıkıntılı olabilir. Bir de hariciyse yine dediğim gibi uzatıcı kabloyla falan yerini ayarlamaya bakın. Ben bilgisayara normal takınca 20 megabit alırken, üste uzattığım zaman 85'e kadar çıkıyordu. Wi-Fi kanallarını değiştirmeyi deneyin, bunlar da etki ediyor. 40MHz'da deneyin 5GHz yoksa.

PC yedekleme yapıyor mu? Sürücüler güncel mi? Wi-Fi adaptöründe sorun var mı?

Yedeklemeden kastın tercih en iyileştirme ise hayır yapmıyor.

5GHz desteği yok Ethernet ile bağlanıyorum bir de müşteri hizmetleriyle konuştum kanal değiştirdiler ama bir faydası olmadı.

5GHz desteği yok Ethernet ile bağlanıyorum bir de müşteri hizmetleriyle konuştum kanal değiştirdiler ama bir faydası olmadı.
OneDrive veya Google Drive gibi yedeklemeleri kastettim.

Kanalı modem arayüzünden siz de değiştirebilirsiniz, tek tek tüm kanalları deneyin. Normalde tüm Wi-Fi'ler uzak olması açısından 1,6,11 kanallarını kullanır. Ama etrafta Wi-Fi doluysa bunun pek bir önemi kalmıyor. Benim varsayılan kanal 1'deyken 40mbps geçemiyordum , 85'e çıkmasında bunun da olayı var. 40MHz bandını deneyebilirsiniz bir de. Modem arayüzünde bunların ayarları var. Modem arayüzüne girmeyi biliyor musunuz?

Ethernet diyor arkadaşlar kablo yani. Siz kanal değiştir diyorsunuz.

1-Ethernet kablosu kullanıyorum.
2-girmeyi biliyorum.

1-Ethernet kablosu kullanıyorum.
2-girmeyi biliyorum.
Ha ben yanlış anlamışım kusura bakmayın, "Ethernet kablosunda sıkıntı yok Wi-Fi ile denedim aynı hız değerleri" derken, ethernet kablosuyla sıkıntı yaşamayıp Wi-Fi'de yaşadınız sandım hocam. Kusura bakmayın.

Şimdi değişik birşey deneyelim.
Aygıt Yöneticisinde ethernetin ayarlarına girin. Bu ayarı kapalı yapıp tamam deyin.

@TimurCan07

Dosya Ekleri

• Pano01.jpg
    36,1 KB · Görüntüleme: 361
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…