Çözüldü Bilgisayarda uygulamalar bir anda donuyor sonra düzeliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emirhan543211

Hectopat
Daha fazla  
RAM
kingston 12 GB 1x4 1x8 cl9 1333mhz
SSD veya HDD modeli
Samsung 870 EVO MZ-77E500BW
Ekran kartı
ASUS GTX 1050 Ti OC
Anakart
ecs h61h2 m12
İşlemci
i5 2400
Merhaba, kısaca özetleyim ben bir video veya canlı yayın izliyorum genelde bu anlarda denk geliyor, geçende oyuna girdiğim gibi mavi ekran geldi ama neyse bir anda ses kesiliyor sonra video oynatılamıyor öylece duruyor bu canlı yayın içinde geçerli, sonra tam ekrandan çıkıp Görev Yöneticisi açıyorum o Görev Yöneticisi yazısı ekranda kalıyor, Google üzerinde sekmelerde gezemiyorum, masaüstüne gelince tıkladığım hiçbir şey açılmıyor ve kısa bir süre bekleyince ekran kapanıp açılıyor bu sefer düzeliyor o açmaya çalıştığım şeyde o zaman açılıyor. Bir de bunu daha önce nasıl yaşadığımı anlatmak istiyorum, bozuk bir SSD vardı ve bozuk olduğu için bir anda bu anlattığım gibi yapıyordu fakat o hiç düzelmiyordu bilgisayarı kapatıp açmam gerekiyordu, sonra o bozuk olan SSD iyice ömrünün sonuna geldiği zaman bu çok sık olmaya başlamıştı bende Samsung'un 500GB SATA SSD'sini aldım yepyeni bir SSD yani bunda böyle olmaması lazım bunun sebebini bilen biri yardımcı olursa sevinirim.(not: Bu SSD gerçekten öncekilere göre çok daha iyi performans veriyor oynarken falan da gayet sorunsuz süper normalde eskisinde bir işlem yaparken SSD olmasına rağmen bekliyordum ama bu Samsung SSD'si aynı işlemleri daha hızlı yapıyor.)

Dosya Ekleri

• 1732187991894.jpg
    183 KB · Görüntüleme: 57
Çözüm

Denetim Masası'ndan program kaldır deyin orada Microsoft gameinput var. Onu kaldırın. Oyunlarda bir farkı var mı bilmiyorum ben hissetmedim.
Olay görüntüleyicisinden son hatalardan birkaç tanesini SS atar mısınız?

Olay görüntüleyicisinden son hatalardan birkaç tanesini SS atar mısınız?

Tüm listeyi attım, bu arada gözüme çarptı SteelSeries GG yazılımı var ve bu ara sıra kendi kendine kapanıyor ben bunu açıyorum, bu anlattığım olaydan bir süre önce de aşağıdaki gizli simgeler kısmını açtığımda ondan 2 tane vardı ben açınca 1 taneye düştü acaba onunla ilgili bir sorun var mıdır?

SteelSeries'in hangi ekipmanlarını kullanıyorsun? Yakın zamanda bende Razer'ın Driver'ı ile problem yaşadım Driver'ı silip tekrar yükledim düzeldi.

Görüntüleri aynı benim attığım gibi atabilir misiniz?

Steetseries ekipmanım yok fakat Razer BlackShark kulaklığım var ve Razer'in driverları tam bir bela olduğu için bir türlü 7.1 sesi aktifleştiremiyordum bu SteelSeries GG sayesinde aktifleştirdim, bu arada az önce HD tune ile SSD testi yaptım sonuçlar güzel çıktı sonra eski bozuk olduğunu düşündüğüm SSD'yi aldım deneyecektim ve SATA kablosuna elimin ucu değdiği gibi mavi ekran verdi ve SSD gözükmedi bende diğer kablolarını taktım açıldı ve şu an eski SSD testini yaptım o da sorunsuz gözüküyor, bu bilgisayarın kabloları yüzünden olabilir mi? Eski SSD'yi taktığım aynı kabloya yenisini takmıştım bu etkiler mi?

Razer Synapse 3 yüklüyse silip Razer Synapse 4 yükleyip tekrar dener misiniz? Olay görüntüleyicisindeki service Control Manager yazan hataları SS atabilir misiniz?

Razer Synapse 3 yüklüyse silip Razer Synapse 4 yükleyip tekrar dener misiniz? Olay görüntüleyicisindeki service Control Manager yazan hataları SS atabilir misiniz?

Umarım dediğiniz bunlardır. SS atınca bir sunucu hatası oluştu diyor sanırım gözükmeyecek ama gameınput servisi beklenmedik şekilde sona erdi falan yazıyor, diğerinde ise gameınput service daha yeni bir depolama sürümüyle üretilmiş yazıyor.

Bu arada Razer Cortex dışında hiçbir Razer yazılı yok ve Cortex'i arkadaşlarımda kullanıyor tabii ki onların sistemleri günümüz şartları için güçlü bir sistem ama bende de faydasını görüyorum optimize ediyor cidden.

Denetim Masası'ndan program kaldır deyin orada Microsoft gameinput var. Onu kaldırın. Oyunlarda bir farkı var mı bilmiyorum ben hissetmedim.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…