Merhaba. Son 1 haftadır garip şeyler yaşıyorum. İlk önce Instagram hesabım çalındı. Kısa sürede tekrar kurtardım. Birkaç gün sonra Steam cüzdanımdaki tutar ile değerinin üstünde, sahip olmadığım oyunlara ait itemler alındı. En son bugün de bana ait olan mail adresimden gerçek olmayan adreslere mailler atılmaya çalışılmış.
Ayrıca bugün Forza oynarken yayın gecikmesiyle ilgili, daha önce hiç görmediğim bir bildirim geldi ekrana. Bilgisayarın izlenmesinden şüphelendim. Instagram, Steam ve Gmail hesaplarının şifresini değiştirmiştim. Not: Instagram'a bilgisayardan da giriyorum. Ek olarak bilgi vermek gerekirse mail gönderilmeye çalışılan Gmail hesabı, Steam ve Instagram'da kayıtlı olan Gmail hesabım değil.
Hocam 3 yıllık siber güvenlik öğrencisiyim eğer dedikleriniz olduysa acemi biri değildir mutlaka fudlamistir antivuruslerde çıkmaz size tavsiyen flashbellek ile format atmanız ve tüm sifrelerinizi degismeniz
Sisteminize kayıtlı Discord, Steam gibi programları ve Google uygulamaları (Gmail, Drive vs.) dahil bütün hesaplarınızın şifresini değiştirip kimlik doğrulama, Steam Guard gibi iki adımlı doğrulamaları açın. 3D Secure açıksa kapatın. Hiçbir riske atmamak en iyisi, virüs programınızı da aktif edin sonradan başınız ağrımasın. 10 dakikada hepsini yaparsınız.