Bilgisayarda virüs mü var?

pegasuZX

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 9070XT 16GB Ryzen 7 78000X3D 2x16 GB RAM
Görev Yöneticisi'ni açtığım anda CPU %96 çalıyor. Ama açtıktan 1 saniye içinde CPU %4 oranına iniyor. Yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev Yöneticisi'ni açtığım anda CPU %96 çalıyor. Ama açtıktan 1 saniye içinde CPU %4 oranına iniyor. Yardım edin.

Bazı uygulamalar yapıyor olabilir.

Kaspersky, ESET gibi antivirüsle taratın.

Ayrıca şüpheli dosyalar olabilir. Onuda virustotal ile taratın.

Virüs olacağını zannetmiyorum eğer CPU'nun yüksek oranda kullanıldığını düşünüyorsanız sıcaklığına bakabilirsin.

Virüs değil,w11 ise normal. Hala sıkıntılı w11.

Virüs değil, W11 ise normal. Hala sıkıntılı W11.

Evet hala sıkıntıları var. Windows 12'yi düşünemiyorum açıkçası.

Konuya gelirsek bilgisayarı kullanırken yavaş çalışıyorsa virüs olabilir. Bir antivirüsle taramanı tavsiye ederim.

Konuya gelirsek bilgisayarı kullanırken yavaş çalışıyorsa virüs olabilir. Bir antivirüsle taramanı tavsiye ederim.
Windows 11 çok aceleye geldi. w12 de tekrarlayacaklarını sanmıyorum:

Windows 11 çok aceleye geldi. W12 de tekrarlayacaklarını sanmıyorum:

Windows 10'nun desteği bu yıl bitecek ve piyasada sadece tek Windows kalacak. Windows 12 çıkmasa farklı bir Windows çıkabilir. Windows 10 hala %60 oranlarda kullanılıyor global olarak.

Windows 8.1 işletim sistemim var. Kaspersky yüklü değildi yüklerken "uygulama yüklenmedi bilgisayarınıza vürs bulaşmış olabilir" dedi.

Oyunlarda yavaşlamıyor ama bazen oyunlar kapalıyken yavaşlıyor.

Virüs olacağını zannetmiyorum eğer CPU'nun yüksek oranda kullanıldığını düşünüyorsanız sıcaklığına bakabilirsin.
Görev yöneticisini açtığımda %94 CPU yazıyor sence ne kadar normal? Ve 1 saniye sonra %4 CPU oranına düşüyor.

Hocam sistem özellikleriniz nedir? Bu arada format atmanızda fayda var ilk önce bize sistem gereksinimlerinizi söyleyin ve görev yöneticisinde hangi programların çalıştığının ekran görüntüsünü alın. Windows 8.1 desteği bitmiş bir sistem. Sistem özellikleriniz yeterliyse Windows 10'a geçin çünkü açıklar olduğundan virüs girmiş olabilir.

i5 3230M RAM 8 GB GPU GT635m HDD 1TB bilgisayar bileşenleri bunlar. Windows 10'a geçmek için key lazım onu da bilmiyorum. Ve bu PC'nin depolamasında çok önemli fotoğraflar var bu yüzden format zor. İşletim sistemi değiştirirken diski siliyor bu yüzden takılı kaldım Win 8.1'e

Virüs varsa bile biraz komik ama sürekli Görev Yöneticisi'ni açsam galiba çalışmaz. Çünkü mantığı Görev Yöneticisi açılınca kendini gizlemek için programı kapatmaktan geçiyor. Görev Yöneticisi açık kalırsa kendini Görev Yöneticisi kapanana kadar açmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…